Αμετάβλητα διατηρεί τα επιτόκια και την πολιτική της η ΕΚΤ

Αμετάβλητα διατηρεί τα επιτόκια και την πολιτική της η ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επαναβεβαίωσε σήμερα την πολιτική της, υποσχόμενη να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά έως μετά το πέρας των αγορών ομολόγων και διατηρώντας τη δέσμευση να παρατείνει χρονικά τις αγορές, εάν χρειαστεί.

Η ΕΚΤ διατήρησε τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί αγορές ομολόγων ύψους 30 δισεκ. ευρώ μηνιαίως έως τουλάχιστον το τέλος Σεπτεμβρίου του 2018 ή έως ότου διαπιστώσει μια διαρκή προσαρμογή της πορείας του πληθωρισμού.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο και πολύ πέραν του χρονικού ορίζοντα διενέργειας των καθαρών αγορών στοιχείων ενεργητικού», ανακοίνωσε η ΕΚΤ.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 15:30 ώρα Ελλάδος ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, όπου αναμένεται να συζητήσει την πορεία της οικονομίας, τις ανησυχίες για τις πολιτικές προστατευτισμού στο εμπόριο και τον ενδεχόμενο αντίκτυπο από τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η ΕΚΤ διατήρησε το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο -0,40%. Παράλληλα, το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,00% και το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 0,25%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter