Αμετακίνητη η Κεραμέως: Δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων – Καμία χαλάρωση στο σύστημα με τις απουσίες

Αμετακίνητη η Κεραμέως: Δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων – Καμία χαλάρωση στο σύστημα με τις απουσίες

Ενώ η επιστημονική κοινότητα κρούει το καμπανάκι του κινδύνου από τις αρχές του μήνα για το άνοιγμα των σχολείων και τους κινδύνους που ελλοχεύει μια τέτοια απόφαση χωρίς ουσιαστικά μέτρα που να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των παιδιών, η Νίκη Κεραμέως εμφανίζεται βέβαιη ότι τα σχολεία δεν θα κλείσουν παρά μόνο μεμονωμένα τμήματά τους ενώ είναι αμετακίνητη και ως προς τις απουσίες των παιδιών λέγοντας πως δεν προβλέπεται να χαλαρώσει το σύστημα.

Παρά το γεγονός πως ένας γονιός δύσκολα θα στείλει το παιδί του στο σχολείο όταν γνωρίζει πως στην τάξη υπάρχει θετικό κρούσμα, η υπουργός Παιδείας μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΙ επέμεινε ότι οι απουσίες θα μετριόνται κανονικά και δεν θα υπάρχει καμία ελαστικότητα. Σχετικά με την ανησυχία των γονέων,  δήλωσε ότι υπάρχουν δυο παράγοντες που διαφοροποιούν την φετινή χρονιά σε σχέση με την περσινή, «το εμβόλιο αλλάζει τα δεδομένα και είναι το πρώτο στοιχείο, ενώ το δεύτερο είναι το αυξημένο testing».

«Απομονώνονται τα κρούσματα και έχουμε αυξημένο testing» υποστήριξε η Νίκη Κεραμέως . «Ακολουθούμε την διεθνή τάση. Τα παιδιά θα κάνουν εργαστηριακό τεστ, είναι ασφαλές. Πρέπει να είμαστε ευτυχείς που υπάρχει τόσο αυξημένος έλεγχος. Εβδομάδες συζητάγαμε για το πρωτόκολλο με τους ειδικούς», πρόσθεσε η υπουργός.

Όπως είπε η Νίκη Κεραμέως, με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα αν χρειαστεί και δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο.

Πάντως σκληρή κριτική για το άνοιγμα των σχολείων με «ανεπαρκή» μέτρα αντιμετώπισης της μετάδοσης του ιού που εξήγγειλε η κυβέρνησης, κάνει λόγο η «Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)».

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση «ενώ μόνο το 25% των μαθητών Λυκείου και το 13% των μαθητών Γυμνασίου έχουν λάβει την 1η δόση του εμβολίου, ενώ το 100% των παιδιών Δημοτικού και Νηπιαγωγείου είναι ανεμβολίαστα, ενώ το 20% των κρουσμάτων τον Αύγουστο αφορούσαν παιδιά, η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο για αραίωση των μαθητών ανά τάξη, για καθημερινή 2πλή και 3πλή απολύμανση των χώρων με πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού, για εθελοντικό και μαζικό εμβολιασμό και μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ μέσα στα σχολεία. Αντίθετα μάλιστα, κάνει λάστιχο τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ».
Επιπλέον, με έμφαση τονίζουν πως «δεν θα αφήσουμε τα σχολεία μας να γίνουν κέντρα υπερμετάδοσης του ιού, με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την υγεία των παιδιών μας».

Μάλιστα καλούν σε διαμαρτυρία στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη στις 6:30 μμ στα Προπύλαια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter