Αμετάκλητα ένοχος για τη ρατσιστική επίθεση κατά των ΛΟΑΤΚΙ ο πρώην Μητροπολίτης Αμβρόσιος

Αμετάκλητα ένοχος για τη ρατσιστική επίθεση κατά των ΛΟΑΤΚΙ ο πρώην Μητροπολίτης Αμβρόσιος

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την σε βάρος του Αμβρόσιου καταδικαστική απόφαση ως προς το σκέλος της ενοχής του με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Συγκεκριμένα ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιου κάνοντας δεκτή την εισήγηση του αρμόδιου εισαγγελέα για επικύρωση της ενοχής για το σκέλος που αφορά στον αντιρατσιστικό νόμο.

Για το αδίκημα της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή του πρώην Μητροπολίτη, λόγω αλλαγής του Ποινικού Κώδικα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης του εφετείου σε εφτά μηνών φυλάκιση με αναστολή για ρητορική μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ και κατάχρηση του εκκλησιαστικού του αξιώματος με αφορμή ομοφοβικό του κείμενο.

«Είναι μια ιστορική απόφαση για την Ελλάδα και απολύτως εναρμονισμένη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Είναι η πρώτη φορά που σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο τίθεται όριο στον εμπρηστικό, ρατσιστικό λόγο, όριο στο λόγο που υποκινεί το μίσος και τη βία. Η απόφαση αυτή συνιστά δικλείδα ασφαλείας και ασπίδα προστασίας για την ισότητα, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Θεωρώ την απόφαση τομή για την προστασία των δικαιωμάτων στη χώρα μας», δήλωση η συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, Κλειώ Παπαπαντολέων.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter