Αμετάκλητη καταδίκη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα

Αμετάκλητη καταδίκη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα

Κόλαφος για τον εκδότη των Παραπολιτικών το σκεπτικό του Δικαστηρίου.

Χρηματική αποζημίωση 40.000 ευρώ πρέπει να καταβάλει ο Γιάννης Κουρτάκης  στον Νίκο Πατέρα (πλέον 5.000 ευρώ, που πρέπει να καταβάλει από κοινού με τον δημοσιογράφο, Αθανάσιο Φουσκίδη) με απόφαση  (υπ’ αρ. 113/2021)  του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας που έχει πλέον καταστεί αμετάκλητη, για κείμενα που  «κρίθηκαν ως αναληθή και μη ανταποκρινόμενα στην πραγματικότητα, και στοιχειοθετούντα την αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης, αναφορικά με τον ενάγοντα, Νικόλαο Πατέρα».

Σύμφωνα μάλιστα με την απόφαση του δικαστηρίου  που κάνει λόγο στο σκεπτικό της για σειρά από κείμενα που δημοσιεύτηκαν σε ένθετο και στην ιστοσελίδα των Παραπολιτικών και εμπεριείχαν «αναληθείς και εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψη του ενάγοντος» οι εναγόμενοι «υποχρεούνται να δημοσιεύσουν περίληψη της απόφασης στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και την ιστοσελίδα www.parapolitika.gr, με απειλή χρηματικής ποινής και προσωπικής κράτησης του Ιωάννη Κουρτάκη».

Μάλιστα με εντολή του δικαστηρίου η ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΕ και ο Ιωάννης Κουρτάκης υποχρεούνται να άρουν την προσβολή σε βάρος του ενάγοντος, διαγράφοντας το από 07.09.2017 δημοσίευμα από την ιστοσελίδα www.parapolitika.gr ( πράγμα που έπραξαν στις 12-06-2023) καθώς και να παραλείπουν να προσβάλλουν στο μέλλον την προσωπικότητα του ενάγοντος με δημοσιεύματα του ίδιου ή ανάλογου περιεχομένου, υπό την απειλή προσωπικής κράτησης ενός (1) μήνα του Ιωάννη Κουρτάκη και χρηματικής ποινής 2.000€, σε βάρος των ως άνω δύο εναγομένων για κάθε μελλοντική παράβαση, πράγμα για το οποίο δεσμεύονται».

      Οι εναγόμενοι υποχρεούνται τέλος να καταβάλουν τη δικαστική δαπάνη του ενάγοντος.

 Ήταν αναληθή και συκοφαντικά   

Στα επίδικα δημοσιεύματα για τα οποία καταδικάστηκε ο Γιαννης Κουρτάκης υπήρχαν, σύμφωνα με την αμετάκλητη δικαστική απόφαση εξυβριστικοί χαρακτηρισμοί που «προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψη του ενάγοντος, κυρίου Νικόλαου Πατέρα», όπως «μικροεφοπλιστής», «επαγγελματίας χασομέρης», «πρόεδρος του ατελείωτου χρέους» και «πρώην εφοπλιστής».

Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό –κόλαφος για τον Γιάννη Κουρτάκη για δήθεν ειδήσεις, που ήταν αναληθείς και  είχαν γραφεί στην εφημερίδα του για τον Νίκο Πατέρα:

  • « Η πώληση δύο οικοπέδων στο Δήμο Βουλιαγμένης από την Εκκλησία της Ελλάδος προς τον Νικόλαο Πατέρα έναντι τιμήματος 6 εκατομμυρίων ευρώ, αφού ερευνήθηκε ως προς τη νομιμότητά της από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και το ΣΔΟΕ, κρίθηκε νόμιμη και η σχετική δικογραφία τέθηκε στο αρχείο με την έγκριση της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς. Δεν υπήρξε σκάνδαλο, ούτε καθυστερημένη απονομή δικαιοσύνης, ούτε συγκάλυψη της υπόθεσης, ούτε ανάσυρση αυτής από την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και η εν λόγω αγοραπωλησία ήταν απολύτως νόμιμη και διαυγής. Οι εναγόμενοι τέλεσαν σε βάρος του ενάγοντος, κυρίου Νικόλαου Πατέρα, την αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης»
  • « Ο ενάγων δεν διατηρεί επίμεμπτες σχέσεις με εισαγγελικούς λειτουργούς, ούτε υπάρχει σχετική έρευνα σε βάρος του από τις αρχές. Οι εναγόμενοι τέλεσαν σε βάρος του ενάγοντος, κυρίου Νικόλαου Πατέρα, την αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης».
  • «Ο ενάγων δεν εμπλέκεται σε έκνομες και αξιόποινες δραστηριότητες στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν έχει διαταραγμένες σχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Οι εναγόμενοι τέλεσαν σε βάρος του ενάγοντος, κυρίου Νικόλαου Πατέρα, την αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης».
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter