Αμετανόητος ο Μπογδάνος που δεν υπέβαλε ποτέ πόθεν έσχες (Video)

Αμετανόητος ο Μπογδάνος που δεν υπέβαλε ποτέ πόθεν έσχες (Video)

Όχι μόνο ο Μπογδάνος δεν έχει μετανιώσει και δεν έχει ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το ότι ποτέ ως δημοσιογράφος δεν υπέβαλε δήλωση πόθεν έσχες αλλά εμμένει στην ερμηνεία που έχει κατασκευάσει ο ίδιος. Πως δεν ήταν ποτέ υπόχρεος γιατί ήταν λέει τηλεοπτικός παρουσιαστής, ραδιοφωνικός παραγωγός και όχι δημοσιογράφος!

Από την Κυριακή που έγινε η αποκάλυψη στο Documento μέχρι και σήμερα που αναγκάστηκε από συνάδελφο δημοσιογράφο να αναφερθεί στο θέμα, ο Μπογδάνος δεν το είχε… «ακουμπήσει». Όχι τυχαία θα πούμε εμείς, αφού ο νόμος είναι ξεκάθαρος.

Ο Μπογδάνος από το 2007 μέχρι και την εκλογή του τον Ιούλιο, αν και ασκούσε πέρα από κάθε αμφιβολία το δημοσιογραφικό επάγγελμα δεν υπέβαλε ούτε μια χρονιά πόθεν έσχες! Μιλάμε για σχεδόν δώδεκα ολόκληρα χρόνια μη υποβολής δήλωσης. Ο νόμος έχει κυρώσεις και αυτές είναι ξεκάθαρες:

«Υπόχρεος που παραλείπει να υποβάλει δήλωση μετά την πάροδο εξήντα (60) ημερών από την παρέλευση της προθεσμίας. Και τα μη μέλη των δημοσιογραφικών ενώσεων που ασκούν δημοσιογραφικό έργο σε ΜΜΕ υποχρεούνται να κάνουν δήλωση πόθεν έσχες, σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ της παραγράφου 2 του άρθρου 1 ή υποβάλλει ανακριβή ή ελλιπή δήλωση τιμωρείται με φυλάκιση και με χρηματική ποινή έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ».

Τον στρίμωξαν στον αέρα

Σήμερα λοιπόν, τρεις ημέρες μετά το ρεπορτάζ μας στο κυριακάτικο φύλλο, ο Μπογδάνος ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ANT1 με τον Γιώργο Παπαδάκη. Όταν ο συνάδελφος Βαγγέλης Παπαδημητρίου τον κάλεσε να απαντήσει για την αποκάλυψη του Documento, ο βουλευτής της ΝΔ με το γνωστό του ύφος, άρχισε να λέει τα ίδια πράγματα που δήλωσε και σε εμάς την Κυριακή.

Ότι δεν ήταν ποτέ μέλος της ΕΣΗΕΑ για ιδεολογικούς λόγους και ότι κατά… νόμο δεν λογίζεται ως δημοσιογράφος. Έτσι, σύμφωνα με αυτόν τον ισχυρισμό, δεν υπέβαλε ποτέ πόθεν έσχες. Πέρα από τον σαφέστατο νόμο και η ίδια η ΕΣΗΕΑ με ανακοινώσεις όλα αυτά τα χρόνια έχει διευκρινίσει ότι και τα μη μέλη της Ένωσης αν ασκούν το επάγγελμα του δημοσιογράφου καθίστανται υπόχρεα.

Αυτό ακριβώς του επισήμαναν και όλοι οι δημοσιογράφοι στο πάνελ καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό του. Ακόμη και ο Γιώργος Παπαδάκης πήρε θέση και συμφώνησε με αυτά που αποκαλύψαμε στο ρεπορτάζ μας. «Να σας προστατεύσω. Ήταν λάθος. Πρέπει να κάνετε[…] Μπορεί να πει ένας κακόβουλος ότι ο Μπογδάνος ήθελε να κρύψει μαύρο χρήμα».

Εμείς θα ρωτάμε πλέον τα εξής: Θα επέμβουν οι αρμόδιες αρχές; Θα διατάξουν έρευνα και θα πράξουν τα νόμιμα; Θα ελέγξουν τον Μπογδάνο για τη μη υποβολή πόθεν έσχες χρόνων; Θα τηρηθεί ο νόμος κατά γράμμα; Θα επιβληθούν τελικώς οι κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος;

Διαβάστε επίσης: Νέο ρατσιστικό παραλήρημα από τον Μπογδάνο (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter