Αμετανόητη η Λατινοπούλου παρά το σάλο: «Οργανωμένες μειοψηφίες προσπαθούν να επιβάλλουν πράγματα»

Αμετανόητη η Λατινοπούλου παρά το σάλο: «Οργανωμένες μειοψηφίες προσπαθούν να επιβάλλουν πράγματα»

Ο σάλος που ξέσπασε από τις προκλητικές δηλώσεις της «γαλάζιας» πολιτεύτριας Αφροδίτης Λατινοπούλου για το πόσο αποκρουστικές είναι οι τριχωτές μασχάλες, η κυτταρίτιδα και οι ραγάδες στις γυναίκες δεν στάθηκε εμπόδιο για να συνεχίσει να αναλύει την ιδεολογία της σχετικά με το πρότυπο της ιδανικής γυναίκας όπως το έχει στο μυαλό της η ίδια.

Το βίντεο με τις προκλητικές της δηλώσεις

 

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο «Πρωινό», εμφανίστηκε αποφασισμένη να υποστηρίξει τη θέση της που πήρε μέσω του βίντεο που ανέβασε χθες Τρίτη στο Twitter τονίζοντας ότι «αν γυρνούσα και έλεγα αυτήν την στιγμή ότι έχω μετανιώσει δεν θα ήταν αλήθεια».

«Ξεκίνησε όλο αυτό από την κόρη της Κάμαλα Χάρις. Με ενόχλησε ότι έχει κυκλοφορήσει ένα φαινόμενο το οποίο έρχεται από το εξωτερικό και είναι πολύ έντονο και στην Ελλάδα» εξήγησε ξεκινώντας τη συνέντευξη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 η πολιτεύτρια της ΝΔ και συνέχισε λέγοντας ότι «οι γυναίκες έχουν δώσει τεράστιους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένα κεκτημένο της γυναίκας η εικόνα».

«Είμαστε σε μια δημοκρατία, και εγώ ένιωσα την ανάγκη να πω την άποψη μου ότι δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα» ανέφερε στη συνέχεια για να συμπληρώσει ότι «υπάρχουν σημαντικότερα πρότυπα να δείξουμε. Μιλάω για τους αγώνες που μπορεί να δώσει μια γυναίκα. Η ενδοοικογενειακή βία για παράδειγμα. Έχουμε βαφτίσει επανάσταση την τριχωτή μασχάλη. Με ενοχλεί ότι μια γυναίκα θέλει να δείξει την τρίχα στη μασχάλη της είναι λίγο. Άλλο να φαίνεται η κοιλιά σε μια φωτογραφία και άλλο να ζουμάρει σε αυτό».

Η ίδια ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν το κάνει αυτό για να κάνει καριέρα και ότι  δεν θεωρεί ότι προσβάλλει κάποιον. «Αν κάποιες γυναίκες δεν κατάλαβαν αυτά τα οποία είπε είμαι διατεθειμένη να ζητήσω συγγνώμη», πρόσθεσε.

«Συγκεκριμένες οργανωμένες μειοψηφίες προσπαθούν να επιβάλλουν πράγματα. Θα πρέπει να αναδείξουμε το έργο μας, τις πράξεις μας και να παλέψουμε για κάτι καλύτερο και όχι να ασχολούμαστε με τρίχες» κατέληξε αμετανόητη για όσα είχε υποστηρίξει στο βίντεο της.

Αντιδράσεις και «άδειασμα» από τη ΝΔ

Οι προκλητικές αυτές δηλώσεις προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων από βουλευτές, καλλιτέχνες ακόμα και από τις εταιρείες Dove και Veet. Ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ την «άδειασαν» μεγαλοπρεπώς.  Νωρίτερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου κάλεσε την κυβέρνηση και τους βουλευτές της ΝΔ να απομονώσουν τις απόψεις Λατινοπούλου.

Η υφυπουργός Δημογραφικής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων Μαρία Συρεγγέλα και τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής ανέφερε ότι «οι απόψεις αυτές δεν απηχούν τις απόψεις του υπουργείου, της κυβέρνησης και της ΝΔ».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πρόεδρος της επιτροπής Άννα Καραμανλή. «Δεν εκφράζουν την ΝΔ και την κυβέρνηση αυτές οι συμπεριφορές» υποστήριξε. «Είναι αυτονόητο πως υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθενός να διαχειρίζεται το σώμα του όπως θέλει. Πρέπει να απομακρύνουμε αυτές τις συμπεριφορές» σημείωσε.

Από την πλευρά της η εταιρεία Dove σχολίασε τις δηλώσεις με μια ανάρτηση στα social media

 

Αντίστοιχη ήταν και η ανάρτηση της Veet που ειδικεύεται στα προϊόντα αποτρίχωσης. “Για μας είσαι «στην τρίχα» όταν είσαι ο εαυτός σου. Αποτριχώσου μόνο αν το θέλεις, όταν το θέλεις. Η επιλογή είναι δική σου!” ανέφερε η εταιρεία στην ανάρτηση social media, ενώ επίσης δημοσίευσε μια φωτογραφία στη σελίδα με το μήνυμα “Αποτρίχωση ή τριχοφυΐα; Δεν μας πέφτει λόγος. Η επιλογή είναι δική σου”.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter