Αμετανόητος ο Μητσοτάκης: «Δεν γίνεται να μην υπάρχει μία Ελάχιστη Βάση  Εισαγωγής για τα ΑΕΙ»

Αμετανόητος ο Μητσοτάκης: «Δεν γίνεται να μην υπάρχει μία Ελάχιστη Βάση  Εισαγωγής για τα ΑΕΙ»

Ανένδοτος παρουσιάστηκε στη Βουλή ο πρωθυπουργός για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, προχωρώντας σε προσωπική επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεσμεύτηκε να διατηρηθούν οι βαθμοί όσων έμειναν εκτός των σχολών επιλογής τους λόγω της αντιμεταρρύθμισης που άφησε χιλιάδες παιδιά εκτός της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

«Δεν γίνεται να μην υπάρχει μία στοιχειώδης βάση εισαγωγής για τα Πανεπιστήμια» επέμεινε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που έχει προκαλέσει αναβρασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο πρωθυπουργός έβαλλε κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας τον να σοβαρευτεί και να σταματήσει να δηλητηριάζει όσους επιμένουν να τον ακούν. «Ξανασκεφτείτε την άτοπη υπόσχεση ότι θα κρατήσουν τους βαθμούς τους όσοι εξετάσθηκαν φέτος και δεν τα κατάφεραν» συνέστησε και προέβλεψε πως αν υλοποιηθεί η υπόσχεση του πολιτικού του αντιπάλου, τότε θα διαβρωθεί η ακεραιότητα των εξετάσεων, ενώ θα αποτελέσει «κατάφωρη αδικία για την επόμενη γενιά που θα διεκδικήσει την εισαγωγή της στα ΑΕΙ».

Αγνοώντας επιδεικτικά τις σφοδρές αντιδράσεις γονέων και παιδιών (ακόμα και αριστούχων), ο Κυρ. Μητσοτάκης έκρινε σκόπιμο να προβεί σε ειρωνείες, προτείνοντας στον πολιτικό του αντίπαλο να διατηρήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αλλά για να εισάγονται στα ΑΕΙ όσοι δεν τα κατάφεραν.

Επισήμανε δε την ανάγκη να στραφούν οι νέοι στην τεχνική εκπαίδευση και στα δημόσια ΙΕΚ, αποφεύγοντας να μιλήσει για τα κολέγια που έχουν ευνοηθεί από αλλεπάλληλες ρυθμίσεις, όπως αυτή της εξίσωσης πτυχίων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter