Αμετανόητος ο Π. Μαρινάκης στην εργαλειοποίηση του πολέμου της Μέσης Ανατολής για εκλογικό όφελος

Αμετανόητος ο  Π. Μαρινάκης στην εργαλειοποίηση του πολέμου της Μέσης Ανατολής για εκλογικό όφελος

Έως και τον ρόλο του… αρχισυντάκτη ενδύθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να δικαιολογήσει τον εαυτό του για την πρωινή προκλητική σύνδεση της διαχείρισης κονδυλίων από δημάρχους με την στάση τους απέναντι στο Παλαιστινιακό, καθώς όχι μόνο επέμεινε στα λεγόμενά του με αφορμή την περίπτωση του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, αλλά κατηγόρησε και τα ΜΜΕ που ανέδειξαν την εργαλειοποίηση της τραγωδίας στη Μέση Ανατολή, κάνοντας λόγο για «κοπτοραπτική».

Την επιμονή του στην απαξίωση όσων αυτοδιοικητικών δεν «πειθαρχούν» στις νεοφιλελεύθερες απόψεις της Νέας Δημοκρατίας διατράνωσε το μεσημερι της Παρασκευής ο Παύλος Μαρινάκης σε ερώτημα που του έθεσε ο documentonews.gr, πιάνοντας το νήμα από τις πρωινές προκλητικές του δηλώσεις με αφορμή την περίπτωση του αριστερού δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, κατά του οποίου απηύθυνε μομφή πως επειδή στηρίζει την Παλαιστίνη δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά τα κονδύλια της Αυτοδιοίκησης.

«Ακούσαμε και εσάς να συνδέετε τις εκλογές, όπως στο Χαλάνδρι, με τη θέση που παίρνει ο αντίπαλος σας υποψήφιος απέναντι στην Παλαιστίνη. Στο πλαίσιο της πρόσδοσης πολιτικών χαρακτηριστικών εντάσσεται και η εργαλειοποίηση του πολέμου;» ρωτήσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος όχι μόνο δεν είδε το ερώτημα ως ευκαιρία να ανασκευάσει, αλλά επέμεινε στους ισχυρισμούς του, κατηγορώντας μάλιστα και τα ΜΜΕ που ανέδειξαν τις δηλώσεις του για «κοπτοραπτική», επιτιθέμενος για μία ακόμα φορά κατά του Τύπου, κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Καταρχάς είδα με μεγάλη μου λύπη, μία πρωινή συνέντευξη, ενώ έχει μπει πολύ σωστά το βίντεο, κάποια συγκεκριμένα σάιτ να κάνουν κοπτοραπτική στον τίτλο. Συνδέοντας αυτό το οποίο είπα για το Χαλάνδρι και την Παλαιστίνη, με τα χρηματοδοτικά εργαλεία και το ΕΣΠΑ ενώ στο ενδιάμεσο υπήρχε ένα σύνολο μιας τοποθέτησης. Εντάξει, είμαστε συνηθισμένοι από αυτό, συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. Πάμε παρακάτω» ανέφερε εισαγωγικά στην απάντησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρότι το βίντεο παραμένει αδιάψευστος μάρτυρας των όσων είπε το πρωί της Παρασκευής.

«Δεν υπάρχουν δικοί μας και μη δικοί μας δήμαρχοι αλλά όταν βλέπω δήμαρχο να υπερασπίζεται την Παλαιστίνη μετά από όσα έγιναν, ή υπάρχουν άνθρωποι που τις ιδεοληψίες τους τις βάζουν μπροστά από την ανάπτυξη των πολιτών, σίγουρα αμφιβάλλω αν όλα αυτά τα χρήματα που σπρώχνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση για το σύνολο των πολιτών και των δημάρχων χωρίς προφανώς να υπάρχει κανόνας  το που ανήκουν οι δήμαρχοι και ούτε μπορεί να υπάρξει νομοθετικά, σίγουρα θεωρώ ότι αυτοί που έχουν φιλελεύθερη ιδεολογία και είναι πιο κοντά στο χώρο μας μπορούν να τα αξιοποιήσουν καλύτερα τα χρήματα» ήταν η ακριβής απομαγνητοφώνηση των όσων δήλωσε λίγες ώρες πριν απαντήσει σε εμάς πως… «κάποια σάιτ κάνουν κοπτοραπτική στον τίτλο».

Μπαίνοντας στο… ψητό, ο Π. Μαρινάκης επιχείρησε να υποστηρίξει εαυτόν για τις πρωινές του δηλώσεις, χωρίς να αποκρούει τις «κατηγορίες» για εργαλειοποίηση του πολέμου, αλλά επιτείνοντας τη σύνδεσή του με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Προσέξτε. Δεν μπορούμε να προσπεράσουμε το γεγονός ότι τη στιγμή αυτής της θηριωδίας, κάποιοι, είτε πολιτικά κόμματα, είτε υποψήφιοι εκ νέου της τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιλέγουν να κάνουν επικίνδυνους συμψηφισμούς. Δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε αυτό. Ούτε θα αποφύγουμε να το αναφέρουμε στους πολίτες. Κάθε δημόσιο πρόσωπο, κάθε κόμμα, κάθε αυτοδιοικητικός εκτίθεται στους πολίτες, και οι απόψεις του, πολιτική είναι η αντιπαράθεση, δεν είναι προσωπική. Είναι στη διάθεση των πολιτών» ανέφερε στη συνέχεια, τονίζοντας πως αυτή είναι τόσο η δική του, όσο και η άποψη της Νέας Δημοκρατίας.

«Εγώ θεωρώ βαθιά προβληματικό, είναι μια δική μου άποψη και νομίζω και της παράταξης την οποία εκπροσωπώ και το έχουμε αποδείξει, να υπάρχουν εκπρόσωποι των πολιτών είτε στην τοπική Αυτοδιοίκηση είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, οι οποίοι να κάνουν αυτούς τους συμψηφισμούς. Το καταθέτουμε, το επαναλαμβάνουμε, δυστυχώς δεν συμβαίνει μόνο στον δήμο Χαλανδρίου» ανέφερε υπαινικτικά, καταλήγοντας στην απολύτως αυθαίρετη σύνδεση δύο άσχετων μεταξύ τους θεμάτων.

«Αυτό είναι η δική μας άποψη, έχει εκφραστεί επισήμως από τον πρωθυπουργό, το είπαμε και στην αρχική μας τοποθέτηση σήμερα σχετικά με όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ, και από εκεί και πέρα προφανώς, η κάθε διαδικασία, εν προκειμένω οι αυτοδιοικητικές εκλογές, έχει αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δηλώνοντας επί της ουσίας αμετανόητος για τις πρωινές του δηλώσεις, και σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα του υποψήφιου δημάρχου Χαλανδρίου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter