Άμφισσα: Συνελήφθησαν 7 άτομα την ώρα που έκαναν εκσκαφή μέσα σε αρχαιολογικό χώρο.

Άμφισσα: Συνελήφθησαν 7 άτομα την ώρα που έκαναν εκσκαφή μέσα σε αρχαιολογικό χώρο.

Στον Εισαγγελέα Άμφισσας θα οδηγηθούν 7 άτομα, ηλικίας από 30 έως 77 ετών, τα οποία συνελήφθησαν το Σάββατο να εκτελούν ανασκαφές μέσα σε αρχαιολογικό χώρο με σκαπτικό μηχάνημα JCB.

Η επιχείρηση έγινε στο χωριό Μακρινή της Δωρίδας, παλαιότερα το έλεγαν και Μάκρυση, ένα ημιορεινό χωριό της Φωκίδας, κοντά στην παραθαλάσσια Ερατεινή.

Το μεσημέρι του Σαββάτου αστυνομικοί από το Α.Τ. Ευπαλίου και Λιδορικίου έκαναν συντονισμένη επιχείρηση και έπιασαν επί τω έργω τους 7 δράστες, εκ των οποίων οι πέντε είναι από τη Φωκίδα και πιο συγκεκριμένα δυο από την Ιτέα, ένας από την Άμφισσα, ένας από τη Ναύπακτο, ένας από το χωριό Μακρινή, ενώ δυο από τους συλληφθέντες είναι από Αθήνα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους συλληφθέντες είναι εθελοντής πυροσβέστης και ένας σμηνίας που υπηρετεί στην αεροπορία.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα σκαπτικά εργαλεία (φτυάρι,τσάπα, κασμάς), ένας ανιχνευτής μετάλλων, ιδιόχειρες σημειώσεις με πιθανούς τόπους εκσκαφών, ένα μηχάνημα έργου (JCB) και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Ακολούθησε έρευνα και στα σπίτια των συλληφθέντων για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αρχαία. Ακόμα δεν έχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την Αστυνομία.

Πηγή: lamiareport

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter