Aμηχανία και υπεκφυγές Γεραπετρίτη μετά το πόρισμα – ράπισμα για την τραγωδία στα Τέμπη (Video)

Aμηχανία και υπεκφυγές Γεραπετρίτη μετά το πόρισμα – ράπισμα για την τραγωδία στα Τέμπη (Video)

Με υπεκφυγές, δικαιολογίες και ψεύδη περί λειτουργίας «τοπικής τηλεδιοίκησης» επιχείρησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά τη δημοσίευση του πορίσματος των δικαστικών πραγματογνωμόνων που τίναξε στον αέρα όλα τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η ΝΔ για να αποτινάξει τις ευθύνες της σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών.

Διαβάστε επίσης: Όλο το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία στα Τέμπη – Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Πρόκειται για ανοικτή δικογραφία, δεν έχω εικόνα ούτε του πορίσματος, ούτε των υπολοίπων στοιχείων που είναι απόρρητα. Εγώ σχόλια στον Τύπο που αναφέρονται σε απόρρητη δικογραφία δεν πρόκειται να κάνω», ανέφερε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου.

«Το μόνο που έχει κυκλοφορήσει επισήμως με ευθύνη της κυβέρνησης είναι το πόρισμα των πραγματογνωμόνων με διαπρεπείς συγκοινωνιολόγους και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Ρητώς αναφέρει ότι η τοπική τηλεδιοίκηση λειτουργούσε απολύτως, δηλαδή, η δυνατότητα εξ αποστάσεως ηλεκτρονικά να χαραχθεί η διαδρομή», σημείωσε επικαλούμενος τα όσα ανέφερε η επιτροπή που είχε συγκροτηθεί από την ίδια την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Διαβάστε σχετικά: «Φωτιά» το πόρισμα για την τραγωδία στα Τέμπη: Δεν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας

«Η αναφορά σε τοπική αυτοδιοίκηση είναι νεολογισμός. Ή υπάρχει τηλεδιοίκηση ή δεν υπάρχει», απάντησε ο Νάσος Ηλιόπουλος φανερώνοντας την αμηχανία του Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος είχε αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Μεταφορών μετά την παραίτηση Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης των δικαστικών πραγματογνωμόνων είναι πως δεν λειτουργούσαν τα «συστήματα ασφαλούς διαχείρισης σιδηροδρομικής κυκλοφορίας» και συγκεκριμένα «τα συστήματα ελέγχου κατάληψης πεδίων γραμμής και η φωτοσήμανση που τα οριοθετεί». Το γεγονός αυτό, όπως επισημαίνεται, είχε ως αποτέλεσμα «να μη λειτουργεί η τηλεδιοίκηση εντός των σταθμών και στην ανοιχτή γραμμή αφήνοντας τον εν υπηρεσία σταθμάρχη ως μοναδικό εποπτεύοντα της πορείας των συρμών, με τον περιορισμένης εμβέλειας τοπικό πίνακα χειρισμών του σταθμαρχείου».

Η διαπίστωση αυτή των πραγματογνωμόνων σχετικά με την μη λειτουργία της τηλεδιοίκησης αφήνει έκθετη την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες μετά την τραγωδία είχε στείλει υφυπουργό της κυβέρνησης στη Λάρισα, ο οποίος προσπαθούσε να πείσει τους πολίτες ότι η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργούσε κανονικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter