Αμηχανία Οικονόμου για την επανεμφάνιση των Γλύξμπουργκ ως «πρίγκιπες της Ελλάδας»

Αμηχανία Οικονόμου για την επανεμφάνιση των Γλύξμπουργκ ως «πρίγκιπες της Ελλάδας»

Με μία λιτή, γενική και αόριστη παραπομπή στο «δημοψήφισμα, αμέσως μετά την μεταπολίτευση» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στα ερωτήματα που προκάλεσε η επανεμφάνιση των γόνων της οικογένειας του έκπτωτου Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.

Ο ένας εκ των δύο γόνων, ο Παύλος, εμφανίστηκε να δίνει συνεντεύξεις σε μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης με τον τίτλο «Πρίγκιπας διάδοχος της Ελλάδας». Ο δεύτερος, Νικόλαος, εμφανίστηκε στα εγκαίνια του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου του Σικάγο την περασμένη Παρασκευή, ως «Αυτού Υψηλότης Πρίγκιπας Νικόλαος».

Το θέμα τέθηκε και από το documentonews.gr στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος παρά την λιτή απάντησή του πως «δεν υπάρχει τέτοια ιδιότητα στην Ελλάδα, πρίγκιπα διαδόχου στέμματος», απέφυγε να ανακοινώσει εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να διαμαρτυρηθεί για τα γεγονότα.

Συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου κλήθηκε να κάνει ένα σχόλιο «για το γεγονός ότι ο Παύλος Γλύξμπουργκ εμφανίζεται σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης BBC, CNN, Channel 4 και άλλα, με την ιδιότητα πρίγκιπας διάδοχος του στέμματος στην Ελλάδα», κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση για το εάν «έχει σκοπό να αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση»

«Δεν υπάρχει τέτοια ιδιότητα στην Ελλάδα, πρίγκιπα διαδόχου στέμματος. Το πολιτειακό στη χώρα έχει λυθεί οριστικά με το δημοψήφισμα, αμέσως μετά την μεταπολίτευση» αρκέστηκε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης να απαντήσει, χωρίς να δώσει απάντηση για το εάν σκοπεύει να αντιδράσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην προκλητική στάση των γόνων της οικογενείας Γλύξμπουργκ.

Αμέσως μετά, το documentonews.gr επεσήμανε στον εκπρόσωπο πως αντίστοιχα, την περασμένη εβδομάδα ο Νικόλαος, της οικογενείας των Γλύξμπουργκ, συμμετείχε στα εγκαίνια του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου στο Σικάγο και παρουσιάστηκε ως πρίγκιπας. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση του Μουσείου για το έργο του Νικόλαου «Resilience» που παρουσιάστηκε στα εγκαίνια: «Το “Resilience” της Αυτού Υψηλότης Πρίγκιπα Νικόλαου σηματοδοτεί την επαναλειτουργία του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου στο Σικάγο».

«Επαναλαμβάνω ότι το πολιτειακό στην Ελλάδα έχει λυθεί οριστικά. Το πως αυτοαποκαλείται και αυτοπροσδιορίζεται κανένας είναι ένα δικό του ζήτημα» επανήλθε ο Γ. Οικονόμου, συμπληρώνοντας πως «το πολιτειακό στη χώρα είναι οριστικά λυμμένο».

Διαβάστε επίσης:

Ο Παύλος Γλύξμπουργκ αυτοπαρουσιάζεται «πρίγκιπας διάδοχος της Ελλάδας»-Εκκωφαντική… αφωνία της κυβέρνησης

Η ΕΡΤ μας γυρίζει στην εποχή των Γλύξμπουργκ (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter