Αμπντουλάχ Οτσαλάν: 22 χρόνια μετά τη παράδοση, οι Κούρδοι «φωνάζουν» ξανά για την απελευθέρωση του (Photos)

Αμπντουλάχ Οτσαλάν: 22 χρόνια μετά τη παράδοση, οι Κούρδοι «φωνάζουν» ξανά για την απελευθέρωση του (Photos)

Το Πολιτιστικό Κέντρο του Κουρδιστάν, Κούρδοι και αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν μια σειρά από εκδηλώσεις στα πλαίσια της εκστρατείας για την απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Κορύφωση των εκδηλώσεων για την ελευθερία του Κούρδου ηγέτη αποτελεί ο σημερινός απόπλους ενός «καραβιού ελευθερίας» προς την Νάπολη της Ιταλίας.

Είκοσι δύο χρόνια πέρασαν από την ντροπιαστική παράδοση του Οτσαλάν από τους Έλληνες και τους Κενυάτες προς τις τουρκικές αρχές. Ο ίδιος βρίσκεται αυτά τα χρόνια φυλακισμένος και απομονωμένος χωρίς επικοινωνία με τους συγγενείς και τους δικηγόρους του. Όμως οι Κούρδοι δεν το βάζουν κάτω και οργανώνουν τόσο την κοινότητά τους, όσο και τους φίλους του Κουρδικού κινήματος ελευθερίας ώστε να βροντοφωνάξουν υπέρ της απελευθέρωσης του ιστορικού Κούρδου ηγέτη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε εχθές στο σινεμά Στούντιο Αρτ Σινεμά με ομιλία του δικηγόρου του Οτσαλάν, Ιμπραχίμ Μπιλμέζ, της βουλεύτριας του τουρκικού αριστερού κόμματος HDP Besime Konca, της Γαλλίδας αλληλέγγυας, φίλης του κουρδικού αγώνα και πρόεδρο της Κουρδογαλλικής φιλίας Slyvie Jan και του συγγραφέα και φιλοσόφου Salvatore Malinconico. Βέβαια, σημειώνεται ότι στην εκδήλωση, πέραν της πυκνής παρουσίας κόσμου, έδωσαν τον παρόν πολλοί δημοσιογράφοι και αλληλέγγυοι στον κουρδικό αγώνα από χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία και η Γερμανία.

Ο δικηγόρος του Οτσαλάν, Μπιλμέζ, μίλησε για την κατάσταση που αντιμετωπίζει στα μπουντρούμια του τουρκικού κράτους, όπου βρίσκεται απομονωμένος ενόσω οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε σιωπούν. Επίσης, έγινε αναφορά στις κρίσιμες εκείνες μέρες που είχε έρθει ο Οτσαλάν στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ειπώθηκε ότι ο Κούρδος ηγέτης ήθελε να έρθει στη χώρα μας ώστε να θέσει τις βάσεις για την επίλυση του κουρδικού ζητήματος σε ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος. Όμως η συνέχεια είναι σε όλους γνωστή, η Ελλάδα παρέδωσε τον Οτσαλάν στις αρχές της Κένυας και από εκεί στους πράκτορες της τουρκική ΜΙΤ. Ο Μπιλμέζ προσέθεσε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια επίλυσης του κουρδικού πρέπει να εμπεριέχει την απελευθέρωση του Οτσαλάν και έως τότε πρέπει όλες και όλοι να «ενωθούμε, να αντισταθούμε και να πολεμήσουμε ότι είναι άδικο».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε κοινωνική εκδήλωση με κουρδική μουσική στο Καμπ του Λαυρίου, όπου κατοικούν εδώ και δεκαετίες Κούρδοι πρόσφυγες. Σήμερα το πρωί (9/11) πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου 48 ακαδημαϊκών για την Λευτεριά στον Οτσαλάν. Στη συνέχεια πλήθος κόσμου επιβιβάστηκε στο πλοίο «Ελευθερία» για να ταξιδέψει προς τη Νάπολη της Ιταλίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter