Αμόκ ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμού

Αμόκ ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμού

Μια λαίλαπα φιλελευθερισμού χωρίς όρια έχει πέσει πάνω από χώρα και όσο αποτυγχάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού, τόσο αυτό κορυφώνεται.

Ένας καταιγισμός νομοσχεδίων, 144 λένε οι πληροφορίες ότι θα ψηφιστούν μέσω τέλος του χρόνου, αλλάζει εκ θεμελίων την ελληνική κοινωνία κάνοντας τους ισχυρούς-πλούσιους ισχυρότερους και πλουσιότερους και τους αδύναμους-φτωχούς πιο αδύνατους και φτωχότερους.

Τα εργασιακά δικαιώματα ήταν τα πρώτα τα οποία φρόντισε να κατεδαφίσουν εν μια νυκτί οι «άριστοι» του Κυριάκου, φροντίζοντας να καταργήσουν απεργίες και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Υγεία και Παιδεία γίνονται εύκολα θύματα των ιδιωτών. Το ΕΣΥ διαλύεται στα εξόν συνετέθη με τα δημόσια νοσοκομεία να αφήνονται να γίνουν βορά των μεγιστάνων της υγείας. Με την τηλεκπαίδευση να μην μπορεί να καλύψει παρά μικρό μέρος των μαθητών, αναβιώνουν τα φροντιστήρια της δεκαετίας του ’70.

Ο Χατζηδάκης με το νομοσχέδιο που κατέβασε στη Βουλή εξαφανίζει τις μικρές περιουσίες και τις δίνει αντί για ένα πινάκιο φακής στους έχοντες ρευστότητα.

Ότι εταιρείες έχουν απομείνει στο Δημόσιο ξεπουλιούνται στους ιδιώτες βλέπε Λάρκο και ΕΛΤΑ, ενώ παρέχονται αφειδώς εκατομμύρια σε ιδιωτικές εταιρείες χωρίς κανέναν όρο.

Η οικονομική κρίση, η υγειονομική κρίση και η λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού θα καταστήσουν την Ελλάδα μια απέραντη έρημο στην οποία θα γυρνούν σαν ζόμπι μερικά εκατομμύρια εργαζόμενοι υπό τον βούρδουλα μερικών εκατοντάδων μεγαλοεπιχειρηματιών και την υψηλή εποπτεία του Κυριάκου Μητσοτάκη και των «σοφών» του συμβούλων.

Για να μη γίνουν πραγματικότητα τα παραπάνω θα πρέπει άμεσα να υπάρχει δυναμική κινητοποίηση πολιτών και δημοκρατικών κομμάτων για να σταματήσουν την ακροδεξιά κατηφόρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που με το ακροδεξιό αμόκ που την έχει πιάσει θα κάνει την Ουγγαρία να φαίνεται σαν όαση δημοκρατίας.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter