Αμυράς για motocross Μητσοτάκη στην Πάρνηθα: «Ψάχνουμε αν υπήρξε παράβαση»

Αμυράς για motocross Μητσοτάκη στην Πάρνηθα: «Ψάχνουμε αν υπήρξε παράβαση»

Τη διερεύνηση του περιστατικού της Πάρνηθας με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό και την σύζυγό του που «έσπασαν» την καραντίνα και έκαναν motocross εντός του εθνικού δρυμού ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.

«Εάν υπήρξε παράβαση, το ψάχνουμε… Βεβαίως, θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο νόμος. Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου» απάντησε ο Γ. Αμυράς στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΜΕΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη. Βέβαια, ο κ. Αμυράς -ο οποίος χαρακτήρισε λαϊκισμό και λασπολογία το περιεχόμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή της αντιπολίτευσης- δεν προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται.

«Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να κάνει ένα διάγγελμα απέναντι στο motocross σε προστατευόμενες περιοχές, λέγοντας ότι δεν είναι αποδεκτή η παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας» επισήμανε νωρίτερα ο κ. Αρσένης και εξήγησε: «Γιατί το μήνυμα που υπάρχει στην κοινωνία αυτήν τη στιγμή είναι το εξής: Αφού motocross έκανε η οικογένεια Μητσοτάκη, μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε».

Διαβάστε επίσης: Ο πρωθυπουργός της χώρας έχει πρόβλημα

Η ανεμελιά της Πάρνηθας και η «συγγνώμη»

Υπενθυμίζεται πως οι ανέμελες στιγμές του πρωθυπουργικού ζεύγους προκάλεσαν σάλο στα social media, ενώ το επίμαχο υλικό (φωτογραφίες και βίντεο) δεν προβλήθηκε ποτέ στα κεντρικά δελτία των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Πάρα ταύτα, οι ίδιοι τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν στηλιτεύσει την αντίστοιχη ασυνειδησία του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζίνσον. Μετά από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που όξυναν περισσότερο τα πνεύματα αντί να τα κατευνάσουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε -κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης- να ζητήσει εμμέσως συγγνώμη για το γεγονός ότι φωτογραφήθηκε χωρίς μάσκα και χωρίς τις απαιτούμενες αποστάσεις με αναβάτες μηχανών enduro. Ωστόσο, δεν ψέλλισε λέξη για το παράνομο motocross.

Διαβάστε επίσης: Παράνομες οι γκαζιές της Μαρέβας Μητσοτάκη στην Πάρνηθα; Τι σχολιάζει η Greenpeace

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο γενικός διευθυντής της Greenpeace είχε επικρίνει στο documentonews.gr τις «γκαζιές» της συζύγου του πρωθυπουργού εντός της προστατευόμενης περιοχής, με τον αντιπρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Δρυμού Πάρνηθας, Γιάννη Στάμου, να δηλώνει στο documentonews.gr: «Απαγορεύεται το motocross εντός του δρυμού και εννοείται στο βουνό της Πάρνηθας, όπως επίσης απαγορεύεται κάθε τροχοφόρο όπου υπάρχουν μπάρες».

Διαβάστε επίσης: Φορέας Διαχείρισης Δρυμού Πάρνηθας: «Απαγορεύεται το motocross»

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είναι η πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά που ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου γνωστοποιεί ότι ο πρωθυπουργός είναι υπό διερεύνηση χωρίς να δίνει καμία λεπτομέρεια σε σχέση με την φύση της έρευνας που διεξάγεται ή έστω τον φορέα που την διενεργεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter