Αμύθητο ποσό ξοδεύει το facebook για την ασφάλεια του ιδρυτή της

Αμύθητο ποσό ξοδεύει το facebook για την ασφάλεια του ιδρυτή της

O Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook, δηλώνει ως βασικό μισθό ποσό… 1 δολαρίου, όπως και πολλοί άλλοι διευθυντές τεχνολογικών κολοσσών. Όμως τα λεφτά βρίσκονται αλλού και πιο συγκεκριμένα στην προσωπική του ασφάλεια, καθώς αυτή στοιχίζει στην εταιρεία πολλά περισσότερα δολάρια.

Για την ακρίβεια, η εταιρεία ξόδεψε 22,6 εκατ. δολάρια για τον ιδρυτή της, όταν για το 2017 δαπανήθηκαν μόλις 9 εκατ. Τα 20 εκατ. δόθηκαν για την προσωπική του ασφάλεια, αλλά και της οικογένειάς του, ενώ 2,6 εκατ. δόθηκαν για πρόσθετο κόστος ασφάλειας δηλαδή φύλακες, εξοπλισμός, υπηρεσίες και ενίσχυση ασφαλείας στην ακίνητη περιουσία του.

Δικαιολογώντας τα ποσά αυτά, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι «ο κ. Ζούκερμπεργκ είναι συνώνυμο του Facebook και οτιδήποτε αρνητικό σχετίζεται με την εταιρεία, μεταφέρεται και στον ίδιο προσωπικά».

Τον τελευταίο χρόνο, το Facebook αντιμετώπισε κατηγορίες για θέματα ασφάλειας, ειδικότερα με το σκάνδαλο του Cambridge Analytica, γεγονός που εκτόξευσε το ποσό που δαπανιέται για την ασφάλειά του.

Όπως είναι γνωστό, ο Ζούκερμπεργκ είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η περιουσία του, δε, ξεπερνά τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg Billionaire.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter