Αν βάζετε το αερόθερμο σε πολύπριζο σταματήστε αμέσως

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε πολύπριζα για πρακτικούς λόγους.

Αυτό όμως εγκυμονεί κινδύνους όταν πρόκειται για ορισμένες ηλεκτροβόρες συσκευές, όπως για παράδειγμα τα αερόθερμα.

Κι αυτό γιατί μπορεί να προκληθούν καταστροφικές συνέπειες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που παρουσίασε η πυροσβεστική υπηρεσία του Όρεγκον, η οποία ζήτησε από τους κατοίκους να μη βάζουν ποτέ το αερόθερμο σε πολύπριζο, παραθέτοντας και μια φωτογραφία με ένα πολύπριζο που σχεδόν έλιωσε εντελώς.

Γιατί κινδυνεύουμε

Όπως αναφέρει η πυροσβεστική υπηρεσία του Όρεγκον, τα αερόθερμα απαιτούν υψηλή ροή ρεύματος, την οποία δεν μπορούν να διαχειριστούν τα πολύπριζα.

Γι αυτό και η πρίζα που χρησιμοποιούμε για τέτοιες ενεργοβόρες συσκευές θα πρέπει να τοποθετούνται απευθείας στον τοίχο, ενώ οι συσκευές αυτές θα πρέπει να έχουν απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου.

Εξάλλου, οι μισές από τις πυρκαγιές σε οικιακούς χώρους, που κατέληξαν σε θανάτους, ξεκίνησαν επειδή πήρε φωτιά ένα αντικείμενο που ήταν πολύ κοντά στον θερμαντήρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.