Αν έχεις ισχυρές πλάτες, γίνονται «θαύματα» και στον Λυκαβηττό

Αν έχεις ισχυρές πλάτες, γίνονται «θαύματα» και στον Λυκαβηττό

Δημοσιεύματα με «θαύματα» στο εκκλησάκι των αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό έχουν εμφανιστεί εδώ και χρόνια, προβάλλοντας την κοσμοσυρροή, καθώς η ελπίδα κινητοποιεί τεράστιο ενδιαφέρον και πλήθη –συνεκδοχικά και… χρήμα. Σε λαϊκό προσκύνημα για τους αναπήρους έχει μετατραπεί ο λόφος της Αθήνας, όμως σύμφωνα με την Εκκλησία ο ιερέας δρούσε ανεξέλεγκτα.

Για «αγυρτεία, απιστία και απάτες» έκανε λόγο το τελικό πόρισμα του ανακριτή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη δράση του ιερέα Δημητρίου Λουπασάκη, το οποίο εδώ και λίγα 24ωρα βγήκε στο φως της δημοσιότητας.

Η μακροχρόνια ανάκριση ολοκληρώθηκε το 2017 –είχε αρχίσει το 2014–, απέδωσε κατηγορίες στον ιερέα αλλά δικαστική διερεύνηση δεν έγινε ποτέ παρότι ζητείται στο εν λόγω πόρισμα.

Μάλιστα, παρά τα όσα βαρύτατα καταλογίζει, μπήκε στο αρχείο και ο ιερέας συνεχίζει τα «θαύματά» του στον Λυκαβηττό χωρίς καμία συνέπεια.

Γιατί άραγε;

Μια απάντηση, πιθανή, δίνει με ανάρτησή του στο facebook ο σκηνοθέτης Κυριάκος Αγγελάκος, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη Ανοιχτή Πόλη, που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρει σε αυτή συνοδευόμενη από τη φωτογραφία του ιερέα με το ζεύγος Κυριάκου και Μαρέβας Μητσοτάκη:

«Ο ιερέας ονομάζεται Δημήτριος Λουπασάκης και λειτουργεί στους Αγίους Ισιδώρους στο Λυκαβηττό. Το πόρισμα της ανάκρισης που διέταξε ο Ιερώνυμος κρατήθηκε 5 χρόνια στα συρτάρια.

Επί 5 χρόνια ο εν λόγω “ιερέας” εξαπατούσε πολλές χιλιάδες εύπιστων αφελών ή απελπισμένων και τους έπειθε ότι κάνει θαύματα γιατί έχει ένα σταυρό με τίμιο ξύλο. Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ τα χρηματικά ποσά που αποκόμισε από τη δραστηριότητά του. Το εκκλησιαστικό πόρισμα μεταξύ άλλων τον κατηγορεί για αγυρτεία, ανυπακοή, σφετερισμό, απείθεια, συνομωσία, σκανδαλισμό κ.λπ.

Έχει φυσικά πιστούς φίλους και προστάτες όπως μαρτυρά η φωτογραφία.

Για τα εκκλησιαστικά ας αποφασίσει η Εκκλησία τα του οίκου της, ουδόλως με αφορούν.

Αλλά η δράση του συγκεκριμένου “θαυματοποιού” κυριολεκτικά διέλυσε τον λόφο. Χιλιάδες πιστοί συνέρρεαν στις λειτουργίες, ο λόφος γέμιζε με αυτοκίνητα που πάρκαραν από το Parking του Θεάτρου μέχρι την περιφερειακή του Λυκαβηττού, ενώ δεν έλειπαν και οι πολεοδομικές παραβάσεις στο ναό.

Είχα καταθέσει ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούνιο του 2020 για πολεοδομικές παραβάσεις στους Αγίους Ισιδώρους. Έριξαν μπετά, πλάκες, κολώνες, ναι στο Λυκαβηττό, είχαν φτιάξει ακόμα και ένα τεράστιο κοτέτσι με κοκόρια και γαλοπούλες. Ένα θέαμα αδιανόητο για τον κεντρικό λόφο της Αθήνας. Ρώτησα αν είχε εκδοθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου η σχετική άδεια. Η απάντηση του Δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου ήταν η συνήθης και αναμενόμενη: Σιωπή.

Βλέπετε ο “θαυματοποιός ιερέας” είχε ισχυρούς φίλους».

Για του λόγο του το αληθές, ο Κυρ. Αγγελάκος είχε προσθέσει στα σχόλια φωτογραφίες με τις παραβάσεις.

Στη μία φωτογραφία τα μπετά στους αγίους Ισιδώρους (22 Ιουνίου 2020), στην άλλη το κοτέτσι
Στη μία φωτογραφία τα μπετά στους αγίους Ισιδώρους (22 Ιουνίου 2020), στην άλλη το κοτέτσι
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter