Αν ο Άδωνις ήταν υπουργός θα απελευθέρωνε τα Εξάρχεια και θα γινόταν η συγκέντρωση των αστυνομικών

Αν ο Άδωνις ήταν υπουργός θα απελευθέρωνε τα Εξάρχεια και θα γινόταν η συγκέντρωση των αστυνομικών

Τη… φυσική του ροπή προς τον αυταρχισμό αλλά και την αγάπη του προς τις δυνάμεις καταστολής βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει, για μια ακόμη φορά, ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Μιλώντας στον RealFmμ για την απαγόρευση της εκδήλωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της επιβολής του δόγματος «νόμος και τάξη» με κάθε κόστος, υποστηρίζοντας ότι αν ο ίδιος ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης η εκδήλωση θα γινόταν «και δε θα άνοιγε ρουθούνι».

«Εάν ήμουν εγώ υπουργός Δημοσίας Τάξεως δεν θα άνοιγε ρουθούνι είναι η απάντηση. Εάν έχεις ένα σοβαρό υπουργό Δημοσίας Τάξεως και μία σοβαρή κυβέρνηση, έχει την υποχρέωση, αλλά έχει και τη δύναμη το κράτος να εξασφαλίζει και στα Εξάρχεια μία ειρηνική συγκέντρωση Ελλήνων πολιτών», ενώ απαντώντας στο ερώτημα αν ήταν υπουργός θα τους άφηνε να διαδηλώσουν ο Άδωνις απάντησε «εννοείται ναι».

Δεν έχασε δε την ευκαιρία να δηλώσει «παρών» για τη θέση του υπουργού Δημόσιας Τάξης σε περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνει πρωθυπουργός -κάτι που ο ίδιος θεωρεί ζήτημα χρόνου-, δηλώνοντας με ναπολεόντειο ύφος πως ως υπουργός Δημόσιας Τάξης θα «απελευθερώσει» τα Εξάρχεια. 

«Με υπουργό Δημοσίας Τάξεως Άδωνι Γεωργιάδη ή με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υπήρχε περίπτωση η Αθήνα να έχουν την εικόνα που έχουν σήμερα; Όταν θα έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εξουσία, σας το λέω για να το ξέρετε, θα απελευθερώσουμε τα Εξάρχεια. Δεν θα υπάρχουν άβατα», ανέφερε.

Τέλος αρνήθηκε ότι ο ίδιος κρύβεται πίσω από μία προβοκάτσια, έχοντας την ιδέα για την εκδήλωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια. «Η αλήθεια είναι ότι έμαθα για τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια από το διαδίκτυο όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Βλέπω ξαφνικά την ΠΟΑΣΥ που λέει για συγκέντρωση στις 29 Ιουνίου και κάνω ένα tweet που λέει “μπράβο, γενναία πολιτική απόφαση να πάτε να κάνετε συγκέντρωση στα Εξάρχεια”. Άρα την ιδέα εγώ δεν την είχα. Με ρωτάτε αν θεωρώ ότι οι αστυνομικοί, όπως και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες, έχουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι σε όποια πλατεία της Ελλάδας γουστάρουν. Ναι, σας απαντώ». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter