Αν πάρεις το σκυλί μαζί στις διακοπές, μην ξεχάσεις το «φαρμακείο» του!

Αν πάρεις το σκυλί μαζί στις διακοπές, μην ξεχάσεις το «φαρμακείο» του!

Πριν ξεκινήσουμε για διακοπές και τα μπάνια εκτός από το δικό μας φαρμακείο, θα πρέπει να σκεφτούμε και για τους τετράποδους φίλους, αν τους πάρουμε μαζί.

Και αυτοί, ιδιαίτερα όσα σκυλιά έχουν συνηθίσει σε διαμερίσματα, πρέπει να έχουν τις πρώτες βοήθειες, γιατί πολλά μπορούν να συμβούν.

Τι πρέπει να περιέχει λοιπόν το φαρμακείο του σκύλου μας.

1. Οξυζενέ

2. Betadin ή οποιοδήποτε άλλο τοπικό αντισηπτικό

3. Βαμβάκι

4. Αυτοκόλλητους επιδέσμους και κλασσικό επίδεσμο*

5. Ψαλιδάκι για να κόψουμε τις τρίχες γύρω από πληγή.

6. Γάζες

7. Σύριγγες μιας χρήσης

8. Αμπούλες ατροπίνης για την περίπτωση που το σκυλί μας δηλητηριαστεί από φόλα που περιέχει οργανοφωσφορικά. Γίνεται και ενδομυϊκά και ενδοφλέβια.

9. Ενέσιμο prezolon (σε περίπτωση τσιμπήματος από σκορπιό, υμενόπτερο κτλ). Γίνεται και ενδομυϊκά και ενδοφλέβια. Υπολογίστε 1-5 mg/kg βάρους.

10. Κάψουλες ενεργού άνθρακα (πχ norit). Σε περίπτωση δηλητηρίασης από φόλα, καθυστερεί την απορρόφηση του δηλητηρίου. Ο ενεργός άνθρακας, λόγω της μεγάλης του εσωτερικής επιφάνειας, μπορεί να προσροφά επιβλαβείς ή ανεπιθύμητες ουσίες που βρίσκονται στον γαστρεντερικό σωλήνα. Απαραίτητη προυπόθεση το ζώο να διατηρεί το αντανακλαστικό της κατάποσης.

11. Εμετικό σιρόπι (π.χ Ipecavom Syrup). Ένα φυαλίδιο (15 ml) σε 1-2 φλιτζάνια νερό. Για την περίπτωση που πρέπει να προκαλέσουμε εμετό στο σκύλο (π.χ. δηλητηρίαση με φυτοφάρμακο). ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν πρέπει να χορηγείται μαζί με ενεργό άνθρακα ή άλλες προσροφητικές ουσίες. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλατόνερο. Απαραίτητη προυπόθεση το ζώο να έχει τις αισθήσεις του και να διατηρεί το αντανακλαστικό της κατάποσης.

12. Zantac (αντιόξυνο) ½ -1 ανάλογα με το βάρος του σκύλου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter