Οι νέοι θέλουν περισσότερο φως

Αν θέλετε ντε και καλά να αλλάξετε κάτι καταργήστε τη χειμερινή ώρα, λένε οι Αυστριακοί

Τη στιγμή που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μία εξέταση για την αμφιλεγόμενη αλλαγή, δύο φορές το χρόνο, της ώρας από θερινή σε χειμερινή και αντίστροφα, στην Αυστρία, σύμφωνα με αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση, ο πληθυσμός στην πλειονότητά του (61%), τάσσεται υπέρ της διατήρησης της ισχύουσας ρύθμισης, ιδιαίτερα μάλιστα τα άτομα νεαρής ηλικίας.

Στην δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα, διαπιστώνεται ότι μόνον το 23% των Αυστριακών από 16 ετών και άνω θα ήθελαν οπωσδήποτε την κατάργηση της αλλαγής της ώρας, ενώ όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία τόσο χάνει την ελκυστικότητά της η αλλαγή της ώρας, που απορρίπτεται στην πλειονότητα σε ηλικίες άνω των 60 ετών.

Πάνω από τα δύο τρίτα των Αυστριακών εμφανίζονται στη δημοσκόπηση να μην έχουν πρόβλημα να συνηθίσουν την αλλαγή της ώρας, ενώ από εκείνους που δηλώνουν ότι έχουν πρόβλημα με την αλλαγή, ένας στους πέντε χρειάζεται μία ημέρα για την "προσαρμογή", ένας στους δύο χρειάζεται δύο έως τρεις ημέρες και ένας στους τέσσερις μία εβδομάδα.

Δύο στους τρεις πιστεύουν πως η αλλαγή της ώρας δεν προκαλεί προβλήματα υγείας και το 11% θεωρεί πως σίγουρα προκαλεί.

Για ποσοστό 64% των ερωτηθέντων τα πλεονεκτήματα από την αλλαγή της ώρας υπερτερούν, ενώ ένα ποσοστό 54% τάσσεται γενικά υπέρ της διατήρησης της θερινής ώρας, σε περίπτωση που αποφασισθεί η κατάργηση της αλλαγής της ώρας από θερινή σε χειμερινή και αντίστροφα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.