Αναβάλλεται και πάλι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία της Νέας Υόρκης

Αναβάλλεται και πάλι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία της Νέας Υόρκης

Υπό την πίεση των συνδικάτων των εκπαιδευτικών και των διευθυντών σχολείων, ο δήμος της Νέας Υόρκης αποφάσισε να αναβάλει εκ νέου την επιστροφή των περισσότερων μαθητών στα δημόσια σχολεία, κάτι που προβλεπόταν να γίνει την Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου.

Μόνο οι μαθητές ηλικίας κάτω από 9 ετών και εκείνοι που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και φοιτούν σε ειδικά σχολεία θα αρχίσουν να πηγαίνουν κανονικά στις τάξεις τους, από την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου ή την 1η Οκτωβρίου (ανάλογα με την ηλικία τους) και μέχρι τότε θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους μέσω του διαδικτύου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη συνάντηση που είχαν χθες οι εκπρόσωποι του δήμου με τους διευθυντές των σχολείων και τους επικεφαλής των πανίσχυρων συνδικάτων των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι τα σχολεία δεν είναι έτοιμα να υποδεχτούν τα παιδιά ενώ επιπλέον υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα προσληφθούν άλλοι 2.500 εκπαιδευτικοί.

Η πόλη της Νέας Υόρκης, με τους περίπου 1,1 εκατομμύριο μαθητές σε 1.800 δημόσια σχολεία, είναι η μοναδική από τις μεγάλες αμερικανικές μητροπόλεις που επέλεξε να ξεκινήσουν δια ζώσης μαθήματα αυτό το φθινόπωρο. Οι άλλες, όπως το Λος Άντζελες, το Σικάγο, το Χιούστον ή το Μαϊάμι, προς το παρόν προτίμησαν να συνεχίσουν με την τηλεκπαίδευση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter