Αναβαλόγλου Γιώργος – Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής: Στόχος μας η αναγέννηση της τοπικής αγοράς

Αναβαλόγλου Γιώργος – Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής: Στόχος μας η αναγέννηση της τοπικής αγοράς

Αναγέννηση της Καισαριανής και της οικονομικής της ζωής που υπέστη μεγάλο πλήγμα κατά τα χρόνια των μνημονίων έχει ως στόχο η «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» όπως αναφέρει και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Συνεργασίας, Αναβαλόγλου Γιώργος.

«Τα τελευταία δέκα χρόνια η χώρα μας υπέστη μια οικονομική καταστροφή άνευ προηγουμένου και όπως είναι φυσικό από κάτι τέτοιο δε θα μπορούσαν να ξεφύγουν ούτε οι τοπικές επιχειρήσεις του δήμου μας, οι οποίες έχουν να ανταγωνιστούν ακόμη και σε καλές οικονομικές συνθήκες τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ κτλ.», επισημαίνει μεταξύ άλλων και συμπληρώνει:

«Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να έχουν κλείσει αρκετά καταστήματα στην περιοχή μας και μάλιστα στον κεντρικό δρόμο της Εθνικής Αντιστάσεως. Μια βόλτα με τα πόδια θα σας πείσει για το αποκαρδιωτικό αυτό αποτέλεσμα της άλλοτε ζωντανής τοπικής αγοράς.

Στη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα αποκλειστικά για την αντιμετώπιση του παραπάνω προβλήματος. Γνωρίζοντας ότι η τεχνολογία έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμαστε κάθε διαθέσιμο εργαλείο που υπάρχει με σκοπό την τόνωση της τοπικής οικονομίας και μετατρέποντας την πόλη μας σε μία έξυπνη πόλη.»

Όπως αναφέρει το σχέδιο έχει τρεις πυλώνες:

  • Ο Πρώτος πυλώνας αφορά την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών

Οι έξυπνες πόλεις αφορούν όλους τους πολίτες, όχι μόνο όσους έχουν smartphone ή μόνο τους νέους και τις νέες. Γεγονός είναι ότι η χρήση της τεχνολογίας και η πρόσβαση σε αυτή μπορεί να δημιουργήσει ανισότητες και αποκλεισμούς. Αυτό όμως, είναι ένα σημείο στο οποίο δίνουμε μεγάλη προσοχή. Με τις πολιτικές που εφαρμόζουμε, αλλά και με αυτές που σχεδιάζουμε προσπαθούμε να αμβλύνουμε τις ανισότητες και να μειώσουμε το ψηφιακό χάσμα.

  • Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

Όταν υποβάλει ο πολίτης μια αίτηση στο Δήμο, αυτή πλέον θα πρωτοκολλείται ηλεκτρονικά και ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να γνωρίζει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διεκπεραίωσή της. Έτσι, όλοι αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Με ισότητα. Γιατί ένα από τα οφέλη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι η ισότιμη πρόσβαση για όλους και όλες.

  • Ο τρίτος πυλώνας για την ψηφιακή αναβάθμιση των πόλης , αφορά στην ανάπτυξη εφαρμογών μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας του Internet of Things (IoT).

Περιληπτικά αναφέρουμε τα παρακάτω έργα που έχουμε σκοπό να εντάξουμε το δήμο μας σαν Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής:

  • Το πρώτο έργο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και δημιουργεί ένα ψηφιακό οικοσύστημα για τον τουρισμό.
  • Το δεύτερο παράδειγμα αφορά στη δημιουργία ανοιχτών εμπορικών κέντρων «open malls» για την τόνωση της οικονομικής επιχειρηματικότητας.
  • Tο τρίτο έργο είναι το Οριζόντιο έργο Smart Cities το οποίο αφορά έξυπνα συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης, εφαρμογές έξυπνης διαχείρισης απορριμμάτων, εφαρμογές έξυπνου οδοφωτισμού, έξυπνη διαχείριση υδάτων, κ.α.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter