Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Στη βαθμίδα CCC

Αναβάθμισε τη ΔΕΗ η Standard & Poor’s

Σε αναβάθμιση της ΔΕΗ στη βαθμίδα CCC από CCC- προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης S&P με αφορμή τη βελτίωση της ρευστότητας της εταιρίας, ύστερα από την ολοκλήρωση της απόσχισης του ΑΔΜΗΕ.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική έκθεση, η ΔΕΗ εισέπραξε συνολικά 625 εκατ. ευρώ (295,6 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο και 327,6 εκατ. από την κινεζική State Grid), γεγονός που εγγυάται την κάλυψη των χρηματοοικονομικών αναγκών για το υπόλοιπο του έτους.

Τονίζεται ωστόσο, ότι προβλήματα μπορεί να επανέλθουν από το δεύτερο τρίμηνο του 2018, οπότε ωριμάζουν σημαντικές υποχρεώσεις της επιχείρησης, σε συνδυασμό με την αυστηρή στάση των τραπεζών που αναμένεται, αν ληφθεί υπόψη η αντίστοιχη στάση που τήρησαν πρόσφατα για την εκταμίευση δανείου ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Ως σημαντική πρόκληση περιγράφεται και η κάλυψη των χρηματοοικονομικών δαπανών του 2019, κατά το πρώτο εξάμηνο του οποίου λήγουν υποχρεώσεις ύψους 2 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα ωστόσο, δεν έχουν ληφθεί υπόψη πιθανές θετικές εξελίξεις για τη χρηματοοικονομική θέση της εταιρίας, που περιλαμβάνουν τα έσοδα από την πώληση λιγνιτικών μονάδων, πιθανή ταχύτερη αποπληρωμή χρεών πελατών (όπως ΟΤΑ), αναδιάρθρωση με στόχο τη μείωση του κόστους, η τιτλοποίηση απαιτήσεων κα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.