Αναβάθμιση των Windows 10 με τεχνητή νοημοσύνη – Τι καινοτομίες φέρνει

Αναβάθμιση των Windows 10 με τεχνητή νοημοσύνη – Τι καινοτομίες φέρνει

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι μόλις ξεκίνησε η επόμενη μεγάλη δωρεάν αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματός της με την ονομασία “Windows 10 October 2018”, η δεύτερη φέτος μετά την αναβάθμιση του Απριλίου. Δεν θα υπάρξει άλλη μεγάλη αναβάθμιση εντός του έτους.

Η εγκατάσταση της αναβάθμισης θα γίνει σταδιακά σε όλο τον κόσμο και θα χρειασθεί μερικές εβδομάδες για να καλύψει όλους τους χρήστες των Windows 10. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να κατανείμει χρονικά την εγκατάσταση της αναβάθμισης σε εκατομμύρια υπολογιστές παγκοσμίως.

Όταν η αναβάθμιση έχει «κατέβει» αυτόματα στο μηχάνημα του χρήστη, αυτός θα κληθεί να την εγκαταστήσει στον χρόνο που θα επιλέξει. Αν κάποιος χρήστης έχει λόγο να επείγεται μπορεί χειροκίνητα να επιδιώξει να «κατεβάσει» την αναβάθμιση (μέσω του “Check for updates”), προτού έλθει η σειρά του.

Ο χρήστης μπορεί να καθυστερήσει να κάνει την αναβάθμιση, αλλά όχι απεριόριστα, καθώς η Microsoft υποστηρίζει την παλαιότερη έκδοση των Windows με ενημερώσεις ασφαλείας το πολύ για δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία της.

Η νέα αναβάθμιση, μεταξύ άλλων, επιτρέπει την καλύτερη «επικοινωνία» των Windows με τα λειτουργικά συστήματα Android της Google και iOS της Apple, μετά και το «θάνατο» του Windows Mobile για κινητές συσκευές. Τα νέα Windows θα περιλαμβάνουν τη νέα εφαρμογή Your Phone, που θα παρέχει στον χρήστη τη δυνατότητα να έχει άμεση πρόσβαση μέσω του υπολογιστή του στις φωτογραφίες και στα κείμενα του Android smartphone του. Οι χρήστες iPhone θα μπορούν να στέλνουν στο PC τους ιστοσελίδες που βλέπουν στο κινητό τους.

Ακόμη, τα νέα Windows, τα οποία θα διαθέτουν ισχυρότερη τεχνητή νοημοσύνη, θα περιέχουν το εργαλείο SwiftKey που θα κάνει ακόμη πιο «έξυπνο» το εικονικό πληκτρολόγιο, προβλέποντας τι θέλει να γράψει ο χρήστης. Το SwiftKey είναι μια εφαρμογή της ομώνυμης βρετανικής εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης, την οποία εξαγόρασε η Microsoft το 2016. Τώρα ήλθε η ώρα να ενσωματώσει το προϊόν της στα Windows, κάτι που αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τη δυνατότητα αυτόματης διόρθωσης και αυτόματης συμπλήρωσης των πληκτρολογούμενων λέξεων σε διάφορες γλώσσες.

Επίσης, θα υπάρχει το νέο εργαλείο Cloud Clipboard, με το οποίο ο χρήστης θα είναι σε θέση για πρώτη φορά να αντιγράφει ένα κείμενο ή μια εικόνα σε ένα PC και να το μεταφέρει σε ένα άλλο PC μέσω του υπολογιστικού «νέφους». Πατώντας Win key+V, θα κάνει copy-paste σε κείμενα ή εικόνες μεγέθους έως 1 ΜΒ.

Τα αναβαθμισμένα Windows θα περιλαμβάνουν επίσης 157 νέα εικονίδια emoji, βελτιωμένες δυνατότητες αναζήτησης αρχείων, δυνατότητα ενσωμάτωσης τρισδιάστατων κινούμενων σχεδίων (animations) στο Word και στο PowerPoint, δυνατότητα του προγράμματος πλοήγησης Edge να μπλοκάρει το αυτόματο παίξιμο βιντεοκλίπ από τις ιστοσελίδες που επισκέπτεται ο χρήστης, ταχύτερο «κατέβασμα» αναβαθμίσεων κ.α.

Νέα Surface

Εξάλλου, η Microsoft παρουσίασε τους νέους ταχύτερους επιτραπέζιους υπολογιστές Surface Pro 6, Surface Laptop 2, Surface Studio 2 και τα νέα ασύρματα ακουστικά Surface Headphones.

Τα νέα μοντέλα, που διαθέτουν υπολογιστές Intel όγδοης γενιάς, ταχύτερα γραφικά και μνήμη SSD, αρχικά θα κυκλοφορήσουν σε ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία και μετά στις άλλες χώρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter