Αναβαθμίζεται ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος

Αναβαθμίζεται ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος

Περισσότερες αρμοδιότητες, και μάλιστα, με έμφαση σε ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο και αναδιοργάνωσης φορέων, αναλαμβάνει ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος. 

Ο 43χρονος τεχνοκράτης πληροφορικάριος και προερχόμενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, από που έχει αποχωρήσει εδώ και χρόνια, ενισχύεται με νέα καθήκοντα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Του ανατίθεται, μεταξύ άλλων, επισήμως, και η θεσμική εποπτεία τομέων που σχετίζονται με θέματα διαχείρισης προσωπικού στο δημόσιο, αναδιοργάνωσης υπηρεσιών κ.ά.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών θα ασκεί ενισχυμένες αρμοδιότητες, σε σχέση με όσες είχε από τότε που βρίσκεται στην Δραγατσανίου (Ιούλιος 2019), δίπλα στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο. Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη (Αριθμ. Υ68-20.10.2020), ανατίθεται στον Θοδωρή Λιβάνιο, πέραν των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Εσωτερικών και Οργάνωσης, και η άσκηση αρμοδιοτήτων του Τμήματος Δομών της Διεύθυνσης Δομών, Διαδικασιών και Αρχείων της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα.

Μάλιστα, από τις αρμοδιότητες που ανατίθενται στον Υφυπουργό δεν εξαιρούνται πια, όπως μέχρι πρότινος που ήταν μόνο αρμοδιότητας υπουργού (όπως αναφερόταν στην απόφαση ανάληψης καθηκόντων του ως υφυπουργού τον Αύγουστο του 2019 -Τεύχος B’ 3180/12.08.2019) η νομοθετική πρωτοβουλία, η αποδοχή γνωμοδοτήσεων και πρακτικών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο διορισμός, η πρόσληψη, η απόσπαση και η μετάταξη του κάθε φύσεως και σχέσης εργασίας προσωπικού. Ο υφυπουργός μπορεί να ασκεί και αυτές τις αρμοδιότητες.

Επίσης, ο Θοδωρής Λιβάνιος έχει πλέον πλήρως τον έλεγχο (χωρίς συναρμοδιότητα με τον υπουργό) για να προτείνει την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων, την έκδοση διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων από κοινού με άλλους Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς, καθώς και τον διορισμό, την απόσπαση και τη λύση της υπαλληλικής σχέσης των μελών του Ιδιαίτερου Γραφείου του, όπως και κάθε θέμα που αφορά στην οργάνωση και λειτουργία του Γραφείου του.

Μέχρι τώρα μπορούσαν να ασκούνται και από τον Υπουργό Εσωτερικών, όλες οι αρμοδιότητες που είχαν ανατεθεί στον υφυπουργό (πλην των σχετικών με το διορισμό μελών του ιδιαίτερου γραφείου του και με τη λειτουργία του γραφείου). Από σήμερα, αντιστρόφως, μόνο τρεις αρμοδιότητες (οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες, η υποβολή ερωτημάτων προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, η εκπροσώπηση του Υπουργείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς οργανισμούς) μπορούν να ασκούνται και από τον Υπουργό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter