Αναβιώνει το έγκλημα στην Καλλιθέα – Σοκάρουν οι περιγραφές για τη δολοφονία του ναυτικού που βρέθηκε στον καταψύκτη

Αναβιώνει το έγκλημα στην Καλλιθέα – Σοκάρουν οι περιγραφές για τη δολοφονία του ναυτικού που βρέθηκε στον καταψύκτη

Ξεκίνησε η δίκη -σε δεύτερο βαθμό- για την υπόθεση της δολοφονίας του 63χρονου ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε καταψύκτη διαμερίσματος στην Καλλιθέα, τον Ιανουάριο του 2016.

Κατηγορούμενη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τη δολοφονία του ναυτικού είναι η 52χρονη πρώην σύζυγός του, υπήκοος Βουλγαρίας, και μία 29χρονη συμπατριώτισσά της, η οποία φέρεται να τη βοήθησε να βρει δύο «εκτελεστές» από τη Ρουμανία.

Σε πρώτο βαθμό, η πρώην σύζυγος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ η φίλη της σε κάθειρξη 18 ετών.

Το έγκλημα, σύμφωνα με τη δικογραφία, έγινε τον Ιανουάριο του 2015 στο διαμέρισμα όπου έμενε η 52χρονη με τον ανήλικο γιο που έχει από τον γάμο της με το θύμα. Ωστόσο, το πτώμα του 63χρονου βρέθηκε τυχαία έναν χρόνο μετά, όταν δικαστικοί επιμελητές μπήκαν στο σπίτι για εξωστική διαδικασία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η βασική κατηγορούμενη επικοινώνησε με τον ναυτικό καλώντας τον στο σπίτι που είχε νοικιάσει στην Καλλιθέα, επικαλούμενη ασθένεια του γιου τους. Όταν ο Βασίλης Κοκκίνης μπήκε στο διαμέρισμα, δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι, με τους δράστες να τον ακινητοποιούν, αφού προηγουμένως τον είχαν αναγκάσει να πιει ποτό, στο οποίο είχαν ρίξει υπνωτικό.

Επίσης κατέθεσαν σήμερα οι δύο δικαστικοί επιμελητές που βρήκαν μέσα στον καταψύκτη το πτώμα του ναυτικού, όταν πήγαν μαζί με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος να εκτελέσουν απόφαση έξωσης σε βάρος της 52χρονης. Όπως ανέφεραν, αν και το σπίτι «μύριζε κλεισούρα», ο καταψύκτης ήταν σε λειτουργία και γι’ αυτό το πτώμα δεν ήταν σε αποσύνθεση.

Στην κατάθεσή τους, περιέγραψαν στους δικαστές το σοκαριστικό θέαμα που αντίκρισαν ανοίγοντας τον καταψύκτη. «Στις 12 Ιουνίου 2016 μαζί με τον συνάδελφό μου, έναν κλειδαρά και τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, πήγαμε να κάνουμε έξωση καθώς δεν πλήρωνε η κατηγορούμενη το μίσθωμα. Όταν ανοίξαμε μύριζε κλεισούρα. Είδαμε στο χολ τον καταψύκτη που είχε μαύρες ταινίες. Εκείνη την ώρα λέω χαριτολογώντας στους άλλους: “Λέτε να έχει άνθρωπο εδώ μέσα;”. Άνοιξα τον καταψύκτη και τον έκλεισα αμέσως. Λέω μήπως δεν είδα καλά. Φωνάζω τους υπόλοιπους, ξανανοίγουμε τον καταψύκτη και βλέπουμε ένα πτώμα. Ήταν δεμένος χειροπόδαρα με σχοινιά, πλάτη, σε εμβρυακή στάση. Ταράχτηκα και κάλεσα την Αστυνομία».

«Όταν ανοίξαμε την πόρτα του διαμερίσματος μας έκανε εντύπωση μαύρη ταινία που είχε ο καταψύκτης. Όταν τον ανοίξαμε, είδαμε το πτώμα. Δεν ήθελα να το πιστέψω. Μου κόπηκαν τα πόδια. Είδα μόνο την πλάτη. Τους λέω “τώρα τι γίνεται;”.. Αναθεμάτισα την τύχη μου…», κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοίκιαζε η 52χρονη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter