Αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο η δίκη του χρυσαυγίτη Ζέρβα για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή Λάζαρη

Αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο η δίκη του χρυσαυγίτη Ζέρβα για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή Λάζαρη

Για τις 23 Οκτωβρίου του 2020 αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό του χρυσαυγίτη Χρήστου Ζέρβα για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αλέξη Λάζαρη.

Από νωρίς το πρωί, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων βρέθηκε ο άτυχος φοιτητής που υπέστη τον άγριο ξυλοδαρμό καθώς και η οικογένειά του αλλά και οι μάρτυρες.

Παρών ήταν και ο κατηγορούμενος, επικεφαλής την περίοδο του ξυλοδαρμού, του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στους Αμπελοκήπους, στα άλλοτε κεντρικά γραφεία του ναζιστικού μορφώματος.

Σημειώνεται πως ο Χρήστος Ζέρβας έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη επτά ετών για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και ληστεία χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Το χρονικό της επίθεσης

Στις 30 Μαρτίου του 2017, ο 24άχρονος τότε Αλέξης Λάζαρης διέσχιζε το δρόμο όταν τον πλησίασε και τον καταδίωξε μια ομάδα ατόμων με επικεφαλής τον καθ’ομολογίαν του υπεύθυνο ασφαλείας των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων (πλέον είναι κλειστά) και τον χτύπησε βάναυσα.

Του επέφεραν πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι. Γιατί; Ως αντίποινα της επίθεσης που είχε γίνει εκείνη την ημέρα στις βιτρίνες των κεντρικών γραφείων του ναζιστικού μορφώματος καθώς η εμφάνιση του νεαρού φοιτητή ταίριαζε στο προφίλ των όσων θεωρούσαν οι χρυσαυγίτες πολιτικών της αντιπάλων.

Σημειώνεται ότι ο Ζέρβας δεν ήταν ένα απλό στέλεχος της Χρυσής Αυγής αλλά έφτασε να γίνει ακόμη και μετακλητός υπάλληλος του ίδιου του Μιχολολιάκου στη Βουλή. Με ρεπορτάζ της μάλιστα η ΕΦΣΥΝ, είχε αποκαλύψει τη στενή σχέση του Ζέρβα με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter