Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Αναβλήθηκε για τις 16 Ιανουαρίου 2019 δίκη για τη στυγερή δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου η οποία διεξάγεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η δίκη αναβλήθηκε βάσει του άρθρου 352 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας καθώς απουσίαζε από τη διαδικασία βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, κρατούμενος, ο οποίος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εμφανιστεί στο Δικαστήριο.

Πρόκειται για συγκρατούμενο των τριών κατηγορουμένων ως ηθικών αυτουργών ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο κελί με τους Αλβανούς κακοποιούς, του οποίου η κατάθεση κρίθηκε από την εισαγγελέα της έδρας ως απαραίτητη «προκειμένου το Δικαστήριο να σχηματίσει δικανική πεποίθηση».

«Υπάρχουν ομιχλώδη στοιχεία του κατηγορητηρίου που πρέπει να διευκρινιστούν» τόνισε η εισαγγελέας, προτείνοντας να γίνει δεκτό και το αίτημα της υπεράσπισης να κληθούν επίσης τρεις μάρτυρες που προτάθηκαν από τους κατηγορουμένους.

Το Δικαστήριο αποφάσισε, αφού πρώτα αποσαφήνισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για παρέλευση του 18μήνου της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων αφού κρατούνται και για άλλες αιτίες, να αναβάλλει την υπόθεση, να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα-κρατούμενου και μίας ακόμη μάρτυρος που δεν εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο και να τους επιβάλλει πρόστιμο 120 ευρώ για λιπομαρτυρία.

Παράλληλα, έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να κληθούν οι τρεις μάρτυρες που προτάθηκαν από τους κατηγορουμένους ως ηθικοί αυτουργοί στην υπόθεση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter