Αναβλήθηκε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου

Αναβλήθηκε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου

Αναβολή από το εφετείο στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου,Γιώργου Αντωνόπουλου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό αναβλήθηκε για τις 5 Φεβρουαρίου 2020, μετά από αίτημα υπεράσπισης του κατηγορουμένου Αριστείδη Φλώρου που αντιμετωπίζει πρωτόδικη ποινή 13 ετών κάθειρξης για ηθική αυτουργία στο αδίκημα. Ως αυτουργοί του εγκλήματος, φυσικός αυτουργός ο ένας και συνεργός ο άλλος, καταδικάστηκαν πρωτοδίκως σε βαριές ποινές κάθειρξης δύο Αλβανοί βαρυποινίτες .

Πρόκειται για τους Dulce Olti που του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 23 ετών και τον Bako Arber στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 22 ετών και τριών μηνών. Ο τελευταίος δολοφονήθηκε άγρια μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού τον Ιανουάριο του 2019.

Ο Dulce Olti δεν μετήχθη σήμερα στο Δικαστήριο γιατί δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να παραστεί στη δίκη.

Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε στο δικαστήριο και ο παθων στην υπόθεση, Γιώργος Αντωνόπουλους, που κατηγορείται για συμμετοχή στην αποκαλούμενη υπόθεση της “μαφίας του Κορυδαλλού”.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως την ενοχή του Άρη Φλώρου της Energa και Hellas Power, καθώς και των δύο συγκατηγορουμένων του, για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην δικηγόρου του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας κ. Αντωνόπουλου, είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η εισαγγελική λειτουργός στην εισήγηση της είχε αναφερθεί λεπτομερώς σε όλη την υπόθεση, στηρίζοντας την πρότασή της στα στοιχεία που εκτιμούσε πως έπρεπε οδηγήσουν στην ενοχή των κατηγορουμένων.

Ανάμεσα στα στοιχεία φιγουράρουν οι δύο ομολογίες που είχαν δώσει οι κατηγορούμενοι ως δράστες της επίθεσης, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε «έναν Αρη που τους έδωσε χρήματα να σκοτώσουν τον Αντωνόπουλο».

Όπως είχε τονίσει η εισαγγελέας, οι δύο κατηγορούμενοι όταν τους επιδείχθηκαν φωτογραφίες αναγνώρισαν τον Άρη Φλώρο ως τον εντολέα της δολοφονίας του δικηγόρου.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα: «Η περιγραφή του δράστη της επίθεσης από τον μηνυτή, προσομοίαζε αρκετά στον Όλντι Ντουλτσε και τον περιέγραφε ως ένα από τα άτομα που τον πυροβόλησαν. Στις 31 Αυγούστου 2016 συλλαμβάνεται ο Ντούλτσε και έρχεται στην Ελλάδα. Οδηγείται στον ανακριτή και στην πρώτη απολογία του παραδέχεται το συμβάν και αναφέρει και τον Άρμπερ Μπάκο. Καλείται και ο μηνυτής…Υπάρχει απολογία όπου αναφέρεται ότι έγινε ένα ραντεβού στην Κηφισιά και κάποιος έδωσε χρήματα για να κάνουν την επίθεση. Αναφέρουν ότι ένας Άρης έδωσε χρήματα για να σκοτώσουν τον Αντωνόπουλο. Τους επιδεικνύεται φωτογραφία του δικηγόρου και τους ζητούν να τον σκοτώσουν έναντι 100.000 ευρώ. Οι δύο κατηγορούμενοι όταν τους επιδείχθηκαν φωτογραφίες αναγνώρισαν τον Άρη Φλώρο. Κλήθηκε και ο μηνυτής και ανάφερε ότι εγώ σας είχα εκφράσει εξ αρχής ότι αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός».

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε και στην ανώνυμη επιστολή που έφτασε στον ανακριτή με αιχμές για εκβιασμό από την πλευρά Αντωνόπουλου: «Λίγο αργότερα φτάνει στις 5 Ιανουαρίου 2017 μια ανώνυμη επιστολή. Η επιστολή λέει «είμαι κρατούμενος στον Κορυδαλλό. Είμαι φίλος του Άρμπερ Μπάκο, του Όλντι Ντούλτσε και του Κλοντιάν Λεκοτσάι. Ο Κλοντιάν είναι ο «μπαμπάς» των άλλων δυο. Έμαθα ότι ο Μπάκο και ο Όλντι κατονόμασαν επιχειρηματία. Αυτό είναι κομπίνα του Κλοντιάν. Τους έβαλε να το πουν. Άρα αυτός που συνέταξε το κείμενο αν και παντού μας λέει για τον Κλοντιάν στην κατακλείδα το υποκείμενο αλλάζει και γίνεται ο Αντωνόπουλος. Άρα θέλει να μας πει ότι ο Αντωνόπουλος έκανε συμφωνία. Αυτή τη γεύση αφήνει. Αυτό όλο δε στέκει στη λογική. Ότι έφαγε μια σφαίρα και έκανε συμφωνία με τους δολοφόνους και τους πληρώνει μάλιστα για να κατηγορήσουν το Φλώρο. Ο κατηγορούμενος δε, μας είπε ότι οι δικηγόροι του Αντωνόπουλου ζήτησαν 2 εκ. ευρώ για να αλλάξουν όλοι τις καταθέσεις τους. Όλη η ιστορία έχει 2 κοινά σημεία. Όσα λέει η επιστολή, λέει και ο κατηγορούμενος. Επίσης είναι ο μόνος που λέει ότι ο Αντωνόπουλος έχει κάνει συμφωνία με τους άλλους δύο. Καταλήγω ότι ο συντάκτης και πνευματικός πατέρας αυτής της επιστολής είναι ο Άρης Φλώρος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter