Αναβλήθηκε η δίκη για το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ – Το 2020 στο σκαμνί ο Πουλής

Αναβλήθηκε η δίκη για το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ – Το 2020 στο σκαμνί ο Πουλής

Για το… 2020 αναβλήθηκε η δίκη των πολύκροτων υποθέσεων του «αμαρτωλού» ΚΕΕΛΠΝΟ που αποκάλυψε το Documento και είχαν κύριο πρωταγωνιστή και πλέον υπόδικο τον Σταμάτη Πουλή. 

Ο στενός φίλος του Άδωνη Γεωργιάδη που κατέβηκε με την πλήρη στήριξη του αντιπροέδρου της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές (δεν εκλέχθηκε), θα καθίσει στο σκαμνί στις 30 Μαρτίου του 2020 αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες μεταξύ άλλων, συμμορία για τη διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, ψευδούς βεβαίωσης, υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση και μη, νόθευση εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση κ.α.

Μαζί του κατηγορούμενοι βρίσκονται η σύζυγός του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, ο πρώην «ισόβιος» διευθυντής του οργανισμού, Θεόδωρος Παπαδημήτριου, η πρώην πρόεδρος Τζένη Κρεμαστινού και οι υπάλληλοι Κατερίνα Πολύζου, Ελένη Τσαγκάρη και Δημήτρης Καλαμπαλίκης.

Την αναβολή για την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα (25-7-2019) στο Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείου Αθήνας, ζήτησαν οι Πουλής, Θεοφιλάτου, Παπαδημητρίου και Τσάγκαρη.

Όσον αφορά τον πρώην υπάλληλο του ΚΕΕΛΠΝΟ και εκπρόσωπο των εργαζομένων, Σταμάτη Πουλή, προσκόμισε δια μέσου του συνηγόρου του ιατρικό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο δεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη για λόγους υγείας. Η Θεοφιλάτου ζήτησε αναβολή επικαλούμενη συνοδεία στο νοσοκομείο του συζύγου της. Η Τσάγκαρη δια συνηγόρου προσκόμισε ιατρική βεβαίωση (από ιδιώτη ιατρό) για ιατρικό πρόβλημα που δεν της επέτρεπε να παραστεί. Η μεριά Παπαδημητρίου επικαλέστηκε πως δεν ήταν σε θέση να προετοιμαστεί λόγω της χθεσινής δίκης για άλλες υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ με κατηγορούμενο τον πρώην διευθυντή.

Διαβάστε επίσης: Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Για τον Παπαδημητρίου φταίνε όλοι οι άλλοι – Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Οι βαριές κατηγορίες εναντίον Πουλή

Σύμφωνα με το πινάκιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας και δη το έκθεμα της 25/7/2019 του Γ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, ο Σταμάτης Πουλής δικάζεται για τα παρακάτω αδικήματα:

• Υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση και μη

• νόθευση εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση

• συμμορία για τη διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, που το τελευταίο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και με το οποίο επιδιώκεται οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος

• απιστία περί την υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιους που μεταχειρίστηκαν ιδιαίτερα τεχνάσματα και η ελάττωση της περιουσίας είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ανώτερη συνολικά των 30.000 ευρώ και το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, στρεφόμενη κατά του δημοσίου, εκ της οποίας η ζημιά που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε για το δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ

• ψευδούς βεβαίωσης (που διαπράχθηκε με τα χαρακτηριστικά της απιστίας)

• υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση και μη

• νόθευση εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση.

Διαβάστε επίσης: Στο σκαμνί για συμμορία ο άριστος της… φακής και της ΝΔ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter