Η Νέα Δημοκρατία ανέβαλε την Προανακριτική Επιτροπή κατά του Παπαγγελόπουλου ελέω… Φρουζή

Η Νέα Δημοκρατία ανέβαλε την Προανακριτική Επιτροπή κατά του Παπαγγελόπουλου ελέω… Φρουζή

Η διαδικασία κράτησε μόλις για δεκαπέντε λεπτά, με τον Ιωάννη Μπούγα να ανακοινώνει την αναβολή της διαδικασίας, λόγω της παρουσίας των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, με τη διαδικασία να κρατά μόλις 15 λεπτά. Η παρουσία των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη Ιοι οποίοι αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν τις παρανομίες της συνεργασίας ΝΔ και βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, έφερε αντιδράσεις, με τον Ι. Μπούγα να δηλώνει μεταξύ άλλων ότι: «Απαγορεύεται να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα άνθρωποι χωρίς νόμιμη παρουσία. Τους ζητήθηκε πολλές φορές να φύγουν, αλλά δεν δέχθηκαν, οπότε αναβάλλουμε τη διαδικασία». 

Το σχόλιο του Παύλου Πολάκη

Βγαίνοντας από την αίθουσα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι; «Προσπαθούν να προστατεύσουν τον Φρουζή. Εδώ θα είμαστε και στην επόμενη συνεδρίαση. δύο φάκελλοι ερωτήσεις που είχα ετοιμάσει για τον Φρουζή πάνε χαμένοι».

Η δήλωση Μπούγα για την αναβολή της Προανακριτικής Επιτροπής

Τζανακόπουλος: Πραξικοπηματική απόφαση για να μην εξεταστεί ο Φρουζής

Πραξικοπηματική και αντισυνταγματική χαρακτήρισε την αναβολή της συνεδρίασης της Προανακριτικής Επιτροπής ο Δ. Τζανακόπουλος, υποστηρίζοντας πως η απόφαση είχε στόχο να μην εξεταστεί ο Κ. Φρουζής.

«Η αναβολή της σημερινής συνεδρίασης είναι αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ και του προέδρου της Επιτροπής κ. Μπούγα» δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, επιικαλούμενος μια ανυπόστατη απόφαση, αρνήθηκε να κηρύξει την έναρξη των εργασιών. Πρόκειται για μια πρωτοφανή εξέλιξη στα κοινοβουλευτικά χρονικά, προφανώς αντισυνταγματική και πραξικοπηματική με ένα και μοναδικό στόχο: να μην εξεταστεί για άλλη μια φορά ένας από τους κύριους μάρτυρες της υπόθεσης NOVARTIS, ο κ. Φρουζής».

Λάππας: «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να εξετάσουμε τον Φρουζή»

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν τα ό,τι περνά από το χέρι τους προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να μην καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή ο Mr Novartis, Κ. Φρουζής, όπως διαβεβαίωσε ο Σπ. Λάππας.

Αμέσως μετά τη διακοπή και αναβολή της συνεδρίασης της Προανακριτικής, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή, Σπύρος Λάππας, δήλωσε πως η απόφαση του προεδρείου που διέκοψε τις εργασίες της Επιτροπής είναι αυθαίρετη, αντισυνταγματική και προσβάλλει την κοινοβουλευτική τάξη.

«Εμείς ήμασταν όλοι παρόντες και περιμέναμε να εξετάσουμε τον μάρτυρα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην αποτρέψουμε την εξέταση του Φρουζή» είπε και πρόσθεσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ: «Εμμένουμε και αναμένουμε στην επόμενη συνεδρίαση να εξετάσουμε τον μάρτυρα. Έχουμε συμφέρον να τον εξετάσουμε και θα το κάνουμε».  

Διαβάστε επίσης:

Σε τεντωμένο σχοινί η Προανακριτική κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Συνεχίζεται ο αντιδημοκρατικός κατήφορος: Απαγόρευσαν στον Τσοβόλα να κάνει δήλωση στη Βουλή

Νέα τροπή στην Προανακριτική: Αίτημα ανάκλησης της εξαίρεσης Τζανακόπουλου – Πολάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter