Αναβολή στη… στέψη για τον Ολυμπιακό

Αναβολή στη… στέψη για τον Ολυμπιακό

Σκεφτόταν την ΑΕΚ, δεν έκανε φιέστα και σώθηκε από κάζο στη Λιβαδειά (1-1)

Πιο χάλια δεν γινόταν! Αν δεν γνώριζε κάποιος από ελληνικό ποδόσφαιρο και του έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός που παρουσιάστηκε στη Λιβαδειά ήταν αυτός που ήθελε νίκη για να κατακτήσει τον τίτλο και ο αντίπαλός του ο Λεβαδειακός πάλευε για την παραμονή του στην κατηγορία, αν δεν έβαζε τα γέλια, σίγουρα δεν θα πίστευε με ό,τι έβλεπε στα μάτια του (τελικό αποτέλεσμα 1-1)!

Τελικά οι Βοιωτοί έδειξαν τα… δόντια τους απέναντι σε έναν αντίπαλο που πήγε στη Λιβαδειά για οτιδήποτε άλλο πλην μπάλας. Και που θύμισε Ολυμπιακό μόνο στο τελευταίο 5λεπτο του αγώνα… Όσο για τον τίτλο; Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας θα έχει ακόμα δύο ευκαιρίες για ένα τρίποντο (με ΠΑΣ εντός και Παναιτωλικό εκτός).

Στον αγώνα, ο μεν γηπεδούχος φάνταζε σαν την Τσέλσι, ο δε φιλοξενούμενος σαν την… Κέρκυρα, δηλαδή μια μικρή ομάδα, αδιάφορη βαθμολογικά, που πήγε στη Λιβαδειά για πικ-νικ και όχι για να πάρει το τρίποντο και να κατακτήσει τον 44ο τίτλο της ιστορίας του. Παράλληλα, πανηγύριζαν και όλοι εκείνοι που όλη την εβδομάδα, διαλαλούσαν στην ποδοσφαιρική πιάτσα ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κερδίσει στην Λιβαδειά γιατί οι Πειραιώτες θα είχαν στο μυαλό τους τον πρώτο ημιτελικό της Μ. Πέμπτης με την ΑΕΚ στο Κύπελλο. Και σίγουρα πρώτος από όλους τον είχε ο Τάκης Λεμονής, που άφησε εκτός αποστολής, εκτός του τιμωρημένου Μποτία, και τους Ντα Κόστα, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό και Φορτούνη, με σκοπό να πάρουν ανάσες. Όταν όμως, θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα, το δείχνεις και δεν δίνεις δικαιώματα για ψιθύρους και μουρμούρες. Καλό το σενάριο για το Κύπελλο, αλλά δεν πείθει…

Το γκολ των γηπεδούχων πέτυχε στο 43’ ο Βασιλείου, που εκμεταλλεύτηκε τα αστεία και απανωτά λάθη της ομάδας του Πειραιά κι πλάσαρε τον Καπίνο για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Ο Λεβαδειακός αμυντικά θύμιζε… Γιουβέντους. Οι αλλαγές του Λεμονή έγιναν γρήγορα (Ελιουνούσι και Ντομίνγκες έφυγαν, Καμπιάσο και Μαρίν μπήκαν) αλλά ίδια γεύση. Οι Πειραιώτες φλυαρούσαν, και ο καθένας προσπαθούσε να συναγωνιστεί τον άλλον σε λάθη. Ο Λεβαδειακός όσο περνούσε η ώρα οπισθοχωρούσε για να κρατήσει το 1-0 και οι φιλοξενούμενοι το έριξαν στις γιόμες σημαδεύοντας το κεφάλι του Καρντόσο.

Μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς οι φιλοξενούμενοι… θυμήθηκαν το όνομά τους και τη θέση τους. Πρώτα έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Μπουχαλάκη, ενώ διαμαρτυρήθηκαν και για ένα πέναλτι σε χέρι του Τριποτσέρη στο 82’. Τελικά στο 89’ ο Ολυμπιακός γλίτωσε τον απόλυτο εξευτελισμό (όχι και τις άσχημες εντυπώσεις), όταν ο Μπουχαλάκης άνοιξε δεξιά στον Σεμπά, αυτός γύρισε στον Καρντόσο και ο Παραγουανός από κοντά ισοφάρισε 1-1…

Σα να μην έφθανε αυτό, στο 91′ λίγο έλειψε να γίνει η ολική ανατροπή. Ο Σεμπά, και πάλι, γύρισε στον Μπουχαλάκη, που σούταρε από ένα μέτρο αλλά ο Ναμάσκο έσωσε τον Λεβαδειακό…

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Βούρος (65’ Μεντί), Τριποτσέρης, Νιας, Μιλιάζες (92’ Κουλιμπαλί), Καραχάλιος, Καραμπουέ, Σουμπίνιο, Βασιλείου (85’ Λάτσι), Σίλβα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Παρέδες, Ρέτσος, Νικολάου, Σισοκό, Μπουχαλάκης, Μαρτίνς, Ντομίνγκες (54’ Καμπιάσο), Ελιουνούσι (54’ Μάριν), Σεμπά, Ανσαριφάρντ (46’ Καρντόσο).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter