Αναβολή της δίκης για την επίθεση κατά Μπουτάρη (Photos)

Αναβολή της δίκης για την επίθεση κατά Μπουτάρη (Photos)

Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης προσήλθε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να παραστεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη των συλληφθέντων.

Τον δήμαρχο συνοδεύει η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, ενώ δεν έκανε κάποια δήλωση προσερχόμενος στο κτίριο.

Ο κ.Μπουτάρης δε θέλησε να κάνει δηλώσεις, κάνοντας ένα χαρακτηριστικό νεύμα στους δημοσιογράφους, παρά μόνο ευχήθηκε στους εορτάζοντες.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων για την επίθεση του Σαββάτου, ενώ στο Αυτόφωρο βρίσκονται οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες.



Στο μεταξύ, επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.

Σύμφωνα με την έγγραφη παραγγελία του προς την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Αικατερίνη Μάτση, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ζητεί τη διενέργεια έρευνας από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τη διερεύνυση ποινικών ευθυνών τόσο για τους φυσικούς όσο και τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης. Περισσότερα ΕΔΩ

Αναβλήθηκε η δίκη των συλληφθέντων

Για μεθαύριο, Τετάρτη 23 Μαΐου, αναβλήθηκε η δίκη ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για τους τρεις (εκ των τεσσάρων) συλληφθέντων, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

Το αίτημα αναβολής υπέβαλαν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να διατηρήσει την κράτησή τους μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης, με σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως της έδρας. Οι δύο 20χρονοι δήλωσαν ότι είναι σπουδαστές και ο 36χρονος ότι εργάζεται περιστασιακά.

Υπενθυμίζεται πως σε ό,τι αφορά τον ανήλικο που συνελήφθη μαζί με τους άλλους τρεις, η υπόθεσή του διαχωρίστηκε και παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.





Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter