Αναβολή της δίκης Λε Πεν για τις ομοφοβικές του δηλώσεις

Αναβολή της δίκης Λε Πεν για τις ομοφοβικές του δηλώσεις

Ο Γάλλος ακροδεξιός Ζαν-Μαρί Λε Πεν, νοσηλεύεται από το απόγευμα της Τρίτης σε νοσοκομείο κοντά στο Παρίσι λόγω μιας κατάστασης “γενικευμένης κόπωσης”, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας σύμβουλός του.

 Η εισαγωγή του στο νοσοκομείο οδήγησε και στην αναβολή της δίκης του για τις ομοφοβικές δηλώσεις που είχε κάνει πρόσφατα.

Ο Λε Πεν επρόκειτο να δικαστεί σήμερα για “πρόκληση σε μίσος ή σε βία” καθώς είχε κάνει διάφορα προσβλητικά σχόλια εναντίον των ομοφυλόφιλων και ιδίως εναντίον ενός αστυνομικού ο οποίος σκοτώθηκε σε τρομοκρατική επίθεση το 2017. Το δικαστήριο δέχτηκε το αίτημα του δικηγόρου του και ανέβαλε τη δίκη για τις 3 Οκτωβρίου.

Ο δικηγόρος Φρεντερίκ Ζοακίμ παρουσίασε στο δικαστήριο ένα έγγραφο που πιστοποιούσε ότι ο πελάτης του εισήχθη εκτάκτως σε νοσοκομείο όπου θα παραμείνει “για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα” και διαβεβαίωσε ότι ο Λε Πεν δεν θέλει να αποφύγει τη δικαιοσύνη αλλά αντιθέτως ελπίζει ότι θα μπορέσει να παραστεί ενώπιον των δικαστών για να δώσει διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του που, όπως υποστηρίζει, συνιστούν “άποψη” και όχι προσβολή.

Ο συνιδρυτής του Εθνικού Μετώπου (σ.σ. το οποίο πρόσφατα μετονομάστηκε σε “Εθνικός Συναγερμός”) είχε νοσηλευτεί στις αρχές Απριλίου με γρίπη. Ο σύμβουλός του, Λορέν ντε Σεντ Αφρίκ, είπε ότι τώρα παρουσίασε μια “επικίνδυνη πνευμονική επιπλοκή” και ο γιατρός του ζήτησε να παραμείνει υπό παρακολούθηση για μερικές ημέρες, τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter