Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Μετά τη νέα επίθεση

Αναβολή των εκλογών ζητούν Βρετανοί - Δεν γίνεται, λέει υπουργός

Δεν είναι ώρα για βουλευτικές εκλογές, γράφουν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης Βρετανοί πολίτες, αλλά ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit θεωρεί ότι η διαδικασία είναι μη αναστρέψιμη...

Λίγες ώρες μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, οι πολιτικοί δέχονται πιέσεις από τους πολίτες μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να αναβάλουν τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαΐου στο Μάντσεστερ, από την οποία σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, η προεκλογική εκστρατεία ανεστάλη για αρκετές ημέρες.

Τώρα η έκκληση να ανασταλεί η πολιτική δραστηριότητα ξεκίνησε από τον Μαρκ Όξκλεϊ, σε μια αίτηση που ανήρτησε στον ιστότοπο Change.orgwebsite.

Στην αίτησή του με τίτλο «Προς την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι: αναβάλετε τις βουλευτικές εκλογές του 2017. Υπογράψτε την αίτηση», ο Όξκλεϊ αναφέρει: «Εγώ και είμαι βέβαιος μεγάλο ποσοστό του βρετανικού λαού συμφωνεί ότι τώρα δεν είναι η ώρα για βουλευτικές εκλογές. Έπειτα από μια δεύτερη καταστροφική επίθεση πιστεύω ότι είναι ώρα να θέσουμε ως προτεραιότητα την ασφάλεια της χώρας μας και του λαού της. Γι’ αυτό σας ζητώ να αναβάλετε τις βουλευτικές εκλογές για αργότερα».

Την άποψη αυτή συμμερίστηκαν πολλοί χρήστες του Twitter.

Ένας χρήστης με το όνομα Ματ επεσήμανε ότι αισθάνεται πραγματικά πως δεν είναι πλέον ασφαλές να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές.

Ο χρήστης Κρις Κουκ εκτίμησε ότι είναι αδύνατο να διεξαχθούν εκλογές μια περίοδο που στα νέα κυριαρχεί το θέμα της τρομοκρατίας.

Ένας άλλος χρήστης του Twitter, ο Μπεν Ντιν, επεσήμανε ότι αν η προεκλογική εκστρατεία πρέπει να αναβληθεί, ένας ισχυρός ηγέτης θα ανέστειλε τις εκλογές.

Μεταξύ όσων τάσσονται υπέρ της αναβολής των εκλογών είναι και η ηθοποιός και ακτιβίστρια Άννα Φρίελ.

Ντέιβιντ Ντέιβις: Δεν γίνεται

Η ημερομηνία της 8ης Ιουνίου για τις βρετανικές βουλευτικές εκλογές πιθανόν δεν μπορεί να αλλάξει μετά την επίθεση στο Λονδίνο που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

«Δεν είμαι σίγουρος πως (η αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών) είναι κάτι που μπορεί νομικά να γίνει. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στον νόμο νομίζω και ποιός θα τις κάνει; Το κοινοβούλιο δεν υφίσταται πλέον», δήλωσε ο Ντέιβις στο BBC, αναφερόμενος στο γεγονός ότι το κοινοβούλιο έχει διαλυθεί ενόψει των εκλογών. Δήλωσε ακόμη πως η αναστολή της προεκλογικής εκστρατεία θα είναι σχετικά σύντομη.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει αν η επίθεση είχε στόχο να διαταράξει την εκλογική διαδικασία. Αν είναι έτσι, δήλωσε, αυτό είναι ένας ακόμη λόγος για να μην αναβληθούν οι εκλογές.

Ο Ντέιβις επικαλέσθηκε τις βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη ως παράδειγμα, λέγοντας πως άλλες ευρωπαϊκές χώρες προχώρησαν σε διεξαγωγή εκλογών λίγο χρόνο έπειτα από μια τρομοκρατική επίθεση.

(Πηγές: The Telegraph, BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ )

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.