Αναβολή ζήτησε ο Νίκος Γεωργιάδης – Υπεράσπιση: «Σε κάθε περίπτωση δεν γνώριζε τις ηλικίες των θυμάτων»

Αναβολή ζήτησε ο Νίκος Γεωργιάδης – Υπεράσπιση: «Σε κάθε περίπτωση δεν γνώριζε τις ηλικίες των θυμάτων»

Αναβολή ζήτησε ο Νίκος Γεωργιάδης για την υπόθεση της εμπλοκής του σε κύκλωμα παιδεραστίας στη Μολδαβία. 

Η δίωξη είχε προκύψει μετά από δημοσιεύματα του Hot Doc.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη δίκη προσήλθαν αυτοβούλως ως μάρτυρες στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσά τους και η βουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, συνοδευόμενη από τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος δεν παρευρέθηκε για να καταθέσει αλλά για να παρακολουθήσει τη διαδικασία στις θέσεις του ακροατηρίου. 

Η υπεράσπιση του κ. Γεωργιάδη ξεκινώντας με την παραδοχή πως ο κατηγορούμενος ήταν το δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε εκ νέου αίτημα αναβολής της δίκης, γιατί για ακόμα μία φορά, όπως προκύπτει δεν έχουν κληθεί οι μάρτυρες στη Μολδαβία και δεν έχουν μεταφραστεί έγγραφα τις δικογραφίας. 

Το Documento έχει κατ’ επανάληψη σημειώσει την ολιγωρία της Εισαγγελίας της Αθήνας, να προχωρήσει τόσο σε αίτημα δικαστικής συνδρομής για τη συγκεκριμένη υπόθεση όσο και στην απλή μετάφραση των εγγράφων που καταδεικνύουν τη σχέση του Νίκου Γεωργιάδη με την έρευνα του κυκλώματος παιδεραστίας το 2010 στη Μολδαβία.  

Είναι σημαντικό ότι η υπεράσπιση του Ν. Γεωργιάδη, κ. Μπιτσαξής, ο οποίος εξήρε αρχικώς τον ρόλο της ερευνητικής δημοσιογραφίας, ζήτησε να λάβει υπόψιν το δικαστήριο (ένας από τους υπερασπιστικούς χειρισμούς) ότι σε κάθε περίπτωση, ο Νίκος Γεωργιάδης, δεν γνώριζε την ηλικία των θυμάτων ούτε αυτή προκύπτει με ακρίβεια, άρα δεν μπορεί να δικαστεί για πράξεις οι οποίες έχουν παραγραφεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter