Αναδιάρθρωση και διακοπές διαρκείας

Αναδιάρθρωση και διακοπές διαρκείας

Η Σούπερ Λίγκα τελείωσε στις 5 Μαΐου κι αν η νέα σεζόν ξεκινήσει όπως λέγεται στις 25 Αυγούστου, τότε μιλάμε για… αποχή των ομάδων από επίσημες εγχώριες υποχρεώσεις για διάστημα τριών μηνών και 20 ημερών! Αρκετές διακοπές και μεγάλη προετοιμασία, δεν νομίζετε; 

Μόνο έτσι μπορεί να καλυφθεί το μεγάλο νεκρό διάστημα μεταξύ της φετινής Σούπερ Λίγκας και της επόμενης. Όμως η οργάνωση δεν ήταν ποτέ το φόρτε του Έλληνα και μιας και μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα. Όλα στο πόδι!

Το φετινό πρωτάθλημα τελείωσε στις 5 Μαΐου. Χωρίς ακόμη να έχει οριστεί πότε θα έχουμε σέντρα στο επόμενο (μόλις την περασμένη Δευτέρα ψηφίστηκε η τροπολογία για την αναδιάρθρωση όλων των εθνικών κατηγοριών) υπολογίζεται πως εάν δεν αλλάξει κάτι στον όποιον προγραμματισμό γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 24/25 Αυγούστου. Μιλάμε δηλαδή για αποχή 112 ημερών ή τριών μηνών και 20 ημερών! Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι εννέα ομάδες που θα μετάσχουν στο πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 και δεν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις είτε θα… χαθούν στις διακοπές είτε θα λιώσουν στην προετοιμασία το κατακαλόκαιρο! Δηλαδή Παναθηναϊκός, Λάρισα, Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης, Λαμία, Πανιώνιος, Ξάνθη, ΝΠΣ Βόλος και ΟΦΗ/Πλατανιάς θα πρέπει να βρουν τρόπο να καλύψουν αυτό το τεράστιο κενό.

Για τις ομάδες τώρα που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μη νομίζετε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα. Τουλάχιστον αυτές θα έχουν δράση λίγο νωρίτερα από τις υπόλοιπες. Πρώτος στις ευρωπαϊκές μάχες θα μπει ο Ολυμπιακός, που ξεκινάει από τον β΄ προκριματικό γύρο του Champions League στις 23 ή 24 Ιουλίου. Στη συνέχεια στον χορό θα μπουν Ατρόμητος και Αρης, που θα δώσουν το πρώτο τους ματς στις 25 Ιουλίου για τη β΄ προκριματική φάση του Europa League. Ακολουθεί ο ΠΑΟΚ, που θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στον γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League στις 6-7 Αυγούστου. Τελευταία χρονικά μπαίνει στη μάχη η ΑΕΚ στον γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League στις 8 Αυγούστου.

Όπως και να έχει, το διάστημα είναι μεγάλο και πάλι, ακόμη και για τις ευρωπαϊκές μας ομάδες. Ουσιαστικά για τον Ολυμπιακό, τον Ατρόμητο και τον Αρη θα είναι δυόμισι μήνες. Για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ σχεδόν τρεις μήνες απραξίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter