Αναδίπλωση Γεωργιάδη με νομοτεχνικές βελτιώσεις μετά τον σάλο για τη «διάλυση» των λαϊκών αγορών

Αναδίπλωση Γεωργιάδη με νομοτεχνικές βελτιώσεις μετά τον σάλο για τη «διάλυση» των λαϊκών αγορών
(ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISSI)

Χωρίς να αλλοιώνει τον σκληρό πυρήνα του νομοσχεδίου που αλλοιώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών μέσω του εξοβελισμού των παραγωγών, ο υπουργός Ανάπτυξης κατέθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις για να «χρυσώσει» το χάπι μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Μετά τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν στην Ολομέλεια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής από τους φορείς, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναγκάστηκε να καταθέσει τροποποιήσεις αναφορικά με την υποχρέωση διάθεσης της δηλωθείσας στο ΟΣΔΕ παραγωγής σε ποσοστό 50%, τις ποινές και την κατοχύρωση της άδειας του παραγωγού για χρονικό διάστημα πέντε ετών προκειμένου να εξομοιωθεί με αυτήν του εμπόρου.

Διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις, ο υπουργός δήλωσε υπερήφανος για την αναδιαμόρφωση του νομοσχεδίου και ισχυρίστηκε ότι «μετά τις νομοτεχνικές βελτιώσεις και τις αλλαγές, το νομοσχέδιο ικανοποιεί το 99% των αιτημάτων όλων των φορέων που έχουν ακουστεί». «Είμαι βουλευτής 15 χρόνια και νομοσχέδιο που να έχει αλλάξει τόσο δραστικά, από την αρχική του μορφή μέχρι την τελική του διατύπωση, και πολιτική ηγεσία που να είναι έτοιμη για αλλαγές επί της ουσίας, προσπαθώντας να συγκεράσει πολλές από τις αντικρουόμενες απόψεις, δεν θυμάμαι πολλά» υποστήριξε.

Κατά τον Αδ. Γεωργιάδη, μόνο ένα αίτημα που έχει τεθεί στον δημόσιο διάλογο δεν έχει γίνει ακόμα δεκτό. Πρόκειται για τη δυνατότητα ίδρυσης των ανεξάρτητων νομικών προσώπων για τις λαϊκές αγορές. Επ΄ αυτού, ανέφερε πως στην περίπτωση που δινόταν στους Δήμους η δυνατότητα αυτή, τότε κάθε δήμος θα προέκυπταν 350 νέα νομικά πρόσωπα. «Καταλαβαίνετε ότι αυτό θα ήταν ένα τεράστιο παράθυρο δαπανών και εξόδων που δεν μπορεί να γίνει» διαπίστωσε.

Πρόσθεσε δε ότι η ΚΕΔΕ έχει αιτηθεί να παραμείνουν οι λαϊκές αγορές υπό την αρμοδιότητα των Δήμων, καθώς οι λαϊκές αγορές αφορούν τους δημότες τους. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αδ. Γεωργιάδη, προς το παρόν οι Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας είναι αυτές που θα συνεχίσουν να έχουν την αρμοδιότητ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter