Αναδίπλωση Βρούτση για τις απλήρωτες υπερωρίες

Αναδίπλωση Βρούτση για τις απλήρωτες υπερωρίες

Οι σφοδρές αντιδράσεις με αφορμή την -προς δημοσίευση- επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι θα έμπαιναν σε καραντίνα αλλά δεν θα μπορούσαν να καλύψουν τις χαμένες ώρες, οδήγησαν τον Γιάννη Βρούτση στο να κάνει βήματα πίσω.

Η επίμαχη διάταξη ανέφερε ότι όσοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα μπουν σε υποχρεωτική προληπτική καραντίνα 7 ή 14 ημερών και δεν είχαν τη δυνατότητα τηλεργασίας, θα κάλυπταν το διάστημα αυτό με υπερωρίες έως και τρεις ώρες ημερησίως χωρίς πληρωμή.

Ο σάλος που προκλήθηκε ανάγκασε τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση σε… υποχώρηση, όπως αναφέρει η Αυγή, με τον υπουργό να εξετάζει αλλαγές στην επίμαχη πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τα προγράμματα «σκόιλ ελικικού», ο Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται για ακόμη μια φορά έκθετος. 

Η εν λόγω ρύθμιση είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου να καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τα σχέδιά της τα οποία θα έκαναν «τον εργασιακό μεσαίωνα να φαντάζει παράδεισος», όπως σημείωσε μεταξύ άλλων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter