Αναδίπλωση Δ.Καμμένου – Τα “μαζεύει” για το πόρισμα της εξεταστικής

Αναδίπλωση Δ.Καμμένου – Τα “μαζεύει” για το πόρισμα της εξεταστικής

Σε εξηγήσεις επί εξηγήσεων «σύρεται» ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος από τη στιγμή που έκανε την καταγγελία περί παρέμβασης ενός «αόρατου χεριού» στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, στο σκέλος που αφορά την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Σε σημερινές του δηλώσεις σε ΣΚΑΙ και ΑΝΤ1, ο Δ. Καμμένος διευκρίνισε ότι στο τελικό κείμενο του πορίσματος που και ο ίδιος υπέγραψε, αναφέρεται ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με τα δάνεια της Εφημερίδας και εξυπηρετούνται κανονικά». Αρνήθηκε ότι δέχτηκε πιέσεις ή τηλεφωνήματα, μετά τις καταγγελίες του της Τρίτης και συμπλήρωσε πως νομίζει ότι «έχει διευθετηθεί πλέον το ζήτημα και ότι η Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο για τις συνολικές διαπιστώσεις του πορίσματος».

«Διαπίστωσα ότι είχε εξαφανιστεί το κομμάτι για το Πρώτο Θέμα, ξαναφτιάξαμε σωστά την πρόταση και το πόρισμα παραδόθηκε στον Νίκο Βούτση», είπε. «Η αλλαγή που έγινε για το Πρώτο Θέμα είναι περίεργη», κατήγγειλε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. «Δεν υπάρχει αόρατο χέρι από τη στιγμή που το υπέγραψα. Μίλησα για μία αλλαγή που έγινε ενδιάμεσα μέχρι το τελικό κείμενο που υπογράψαμε», πρόσθεσε λέγοντας ότι «μπορεί να έγινε εκ παραδρομής».

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο Ανδρέας Λοβέρδος περιέγραψε την «πορεία» του πορίσματος. «Μας παίρνουν δημοσιογράφοι από το “Πρώτο Θέμα” και μας λένε ότι ενώ έγραφε ότι εμείς εξυπηρετούμε τα δάνειά μας, αυτό έφυγε και μπήκε ότι πρέπει ο κ. Αναστασιάδης να παραπεμφθεί για μια υπόθεση παλαιότερη για την οποία υπάρχει αμετάκλητο βούλευμα απαλλαγής του. Ρώτησα και συναδέλφους, μου είπαν ότι δεν έχει προσθαφαιρεθεί τίποτα. Ξεκινάει η συνεδρίαση και μετά από λίγο στέλνουν ένα μήνυμα και λένε ότι υπάρχει μια αλλαγή», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: «Άνθρωπος εκτός επιτροπής, ίσως κάποιος από το Μαξίμου, δεν το ξέρω αυτό, έβαλε και έβγαλε πράγματα στο πόρισμα. Αυτό είναι απαράδεκτο και καταγγέλλεται ως απόπειρα εκβιασμού».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης από τη ΝΔ ανέφερε ότι «υπάρχει και μια άλλη αταξία: βγήκε ένα πόρισμα και μαθαίνω ότι πήγε στον Εισαγγελέα και ταυτόχρονα προχθές στη Διάσκεψη των Προέδρων ο κ. Βούτσης μας ανακοινώνει ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει στην Ολομέλεια συζήτηση. Ρωτώ τον κ. Βούτση: θα ακολουθήσει κάποιου είδους ψηφοφορία για τη σύσταση ειδικής επιτροπής που οδηγεί στην προανακριτική; Όχι μου λέει, γιατί δεν έχουν προκύψει ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα. Τον ρώτησα αν θα υπάρξει πρόταση από την πλειοψηφία για το αν θα σταλεί το πόρισμα στον Εισαγγελέα και που απάντησε αρνητικά. Τώρα μαθαίνω ότι έχει σταλεί. Μας είχαν ζαλίσει χρόνια για το περίφημο τρίγωνο στης διαπλοκής, αλλά στο πόρισμα οι ίδιοι της πλειοψηφίας λένε ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα».

Ο Παναγιώτης Ρήγας τόνισε ότι «αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να είναι τεκμηριωμένη η εισήγηση. Να προσπαθούμε να συγκαλύψουμε αυτά τα οποία γράφει το πόρισμα, νομίζω ότι είναι λάθος και αδικεί και τον κ. Λοβέρδο. Είναι όλα μέσα τα στοιχεία, τα οποία μπορεί να δει ο Εισαγγελέας. Μιλάτε για ένα “Πρώτο Θέμα” το οποίο με την μπαμπουσκα τα έκανε όλα με έναν τρόπο απίστευτο. Περιγράφεται μέσα στο πόρισμα ακριβώς ότι οι τράπεζες δάνειζαν με “αέρα” τα κόμματα και τα ΜΜΕ και στήριζαν συγκεκριμένα συμφέροντα. Δεύτερον, τα ΜΜΕ υποστήριζαν τις πολιτικές και εξυπηρετούσαν την επικοινωνιακή στρατηγική των κομμάτων και τρίτον λάμβαναν θαλασσοδάνεια τα κόμματα κι έφτασαν εκεί που έφτασαν. Όταν θα πάει στον εισαγγελέα και αρχίσει η έρευνα μπορεί να ανοίξουν και στόματα», πρόσθεσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter