Αnadolu: Η Λιβύη επικύρωσε τη συμφωνία με την Τουρκία

Αnadolu: Η Λιβύη επικύρωσε τη συμφωνία με την Τουρκία

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανακοίνωσε απόψε ότι η Λιβύη επικύρωσε τη συμφωνία με την Τουρκία και ότι οι σχετικές αποφάσεις θα δημοσιευτούν στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης στις αρχές του 2020.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Δικαιοσύνης της Λιβύης αναφέρει ότι ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να θέσουν σε ισχύ τις μνημονιακές διατάξεις, αμέσως μετά την επικύρωσή τους. Όπως σημειώνει το Anadolu οι αποφάσεις θα δημοσιευθούν στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης στις αρχές του 2020.

«Η συμφωνία με τη Λιβύη δεν αποτελεί απειλή για καμία χώρα, ούτε παρενοχλεί τα δικαιώματα και το δίκαιο των άλλων χωρών», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις μετά την υπογραφή του μνημονίου για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι «τo πιο εύκολο πράγμα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι η ακριβοδίκαιη και σύμφωνα με το δίκαιο κατανομή κάθε είδους πηγής ενέργειας και πλούτου. Εφόσον δεν γίνεται κάτι τέτοιο, εμείς δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε καμία διαφορετική απόφαση», είπε ο Χουλουσί Ακάρ, που επανέλαβε ότι χωρίς την Τουρκία δεν έχει καμία τύχη καμία άλλη απόφαση και όλοι θα πρέπει να το γνωρίζουν. «Η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποχωρήσουμε», είπε.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter