Αναδρομικά επί Νέας Δημοκρατίας: 0,30 ευρώ με 6 χρόνια καθυστέρηση!

Αναδρομικά επί Νέας Δημοκρατίας: 0,30 ευρώ με 6 χρόνια καθυστέρηση!

Μόνο ως αδιανόητη και προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί η είδηση της απόδοσης αναδρομικών ύψους 0,30 ευρώ (!) από συνολικά 19.374 ευρώ και μάλιστα με καθυστέρηση εξαετίας.

Ειδικότερα, και όπως γίνεται εμφανές και από το έγγραφο που ακολουθεί και περιλαμβάνει την αναλυτική κατάσταση των αναδρομικών, η αίτηση για την έκδοση σύνταξης αφορούσε ποσό αναδρομικών 19.374 ευρώ, με μόλις 0,30 να φτάνουν στην τσέπη λόγω φόρου 10.187 ευρώ.

Επίσης, ακόμη 5418 ευρώ παρακρατούνται ως «λοιπές κρατήσεις», ενώ τέλος 3768 ευρώ καταχωρούνται ως ποσό που αντιστοιχεί στην «υγειονομική περίθαλψη» του ασφαλισμένου.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως η αίτηση για την σύνταξη γήρατος κατατέθηκε όταν ο πολίτης συμπλήρωσε την ηλικία των 67 ετών και τα αναδρομικά έφτασαν όταν αυτός συμπλήρωσε τα 73 έτη.

Φυσικά,  και παρά την εξωπραγματική καθυστέρηση, δεν υπάρχει προσαύξηση ούτε πρόστιμο σε βάρος του Ταμείου, σε αντίθεση με την πρακτική Ταμείων να πολλαπλασιάζουν οφειλές όταν χρωστά ο ασφαλισμένος.

Η είδηση έρχεται ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το κυβερνητικό φιάσκο με τις εκκρεμείς συντάξεις και αποκαλύπτεται η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης των «αρίστων» να λύσει το ζήτημα, με αποτέλεσμα οι συντάξεις που δεν έχουν ακόμη αποδοθεί στους δικαιούχους τους να έχουν φτάσει τις 455.095.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter