Αναδρομικά: Η τροπολογία Βρούτση, αποκαλύπτει τα ψεύδη Μητσοτάκη

Αναδρομικά: Η τροπολογία Βρούτση, αποκαλύπτει τα ψεύδη Μητσοτάκη

Σχετικά με την τροπολογία Βρούτση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων με την οποία παρερμηνεύονται οι αποφάσεις του ΣτΕ (επιδίκασε 11μηνη διάρκεια των μειώσεων στις κύριες και επικουρικές και των δώρων, ύψους 3,9 δις ευρώ) χορηγώντας μόνο τις μειώσεις των κύριων συντάξεων (1,4 ευρώ) χωρίς τα δώρα και τις επικουρικές, ο κ. Κ. Μητσοτάκης, με ύφος επικριτικό και αλαζονεία απαντά στις επικρίσεις του κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος κάνει λόγο για κούρεμα ύψους 60%.

«Κύριε Τσίπρα, δεν έχω την απαίτηση να έχετε διαβάσει ο ίδιος όλη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά έχω την απαίτηση οι συνεργάτες σας να την γνωρίζουν. Και οι συνεργάτες σας γνωρίζουν πολύ καλά ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αφορά αποκλειστικά και μόνο τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων. Ούτε δώρα, ούτε επικουρικές. Λοιπόν, από εκεί και πέρα και αυτό το ποσό είναι 1,4 δισ.».

Συνταγματική εκτροπή

Κύριε Μητσοτάκη, δεν είναι αληθές ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν προβλέπει τα δώρα και τις επικουρικές και αυτό αποδεικνύεται εύκολα και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις ούτε καν να διαβάσει κάποιος την απόφαση του ΣτΕ για να το διαπιστώσει.

Εφόσον, όπως λέτε, οι αποφάσεις του ΣτΕ εξαιρούν τα δώρα και τις επικουρικές, τότε ως προς τι η αναγραφή στη τροπολογία ότι τα χορηγούμενα ποσά «αντιστοιχούν σε περικοπές, μειώσεις και καταργήσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, επιδομάτων άδειας και εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα,»!

Η ίδια η τροπολογία κ. Μητσοτάκη, σας διαψεύδει και φανερώνει το μεγάλο ψέμα. Από την αναγραφή και μόνο στην τροπολογία ότι τα χορηγούμενα ποσά αντιστοιχούν στις μειώσεις των δώρων και των επικουρικών, ισχυροποιεί το γεγονός ότι αυτά προβλέπονται και στην απόφαση του ΣτΕ.

Εάν οι ισχυρισμοί σας ήταν αληθείς (ότι η απόφαση ΣτΕ δεν αναφέρει δώρα και επικουρικές) τότε, ούτε η τροπολογία θα έπρεπε να αναφέρει κάτι παρόμοιο, πολύ δε περισσότερο να συσχετίζει τα ποσά με τα δώρα και τις επικουρικές.

Επομένως, τα ψεύδη είναι οφθαλμοφανή και επιχειρείται μέσα από αυτά, να αλλοιώσετε και να ακυρώσετε αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Λάθος και τα περί κουρέματος 60%

Κύριε Τσίπρα, δεν πρόκειται περί κουρέματος 60% όπως λέτε γιατί εάν ήταν έτσι, τουλάχιστον όλοι οι συνταξιούχοι θα ελάμβαναν το υπόλοιπο 40%, όμως το αντίθετο συμβαίνει.

Αφενός, το 65% των συνταξιούχων δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ, χάνουν δηλαδή και το 100% των ποσών που δικαιώθηκαν από το ΣτΕ ενώ οι υπόλοιποι χάνουν από 40% έως 70%.

Αφετέρου, μέσω της τροπολογίας αυτής επιχειρείται η συγκάλυψη και η νομιμοποίηση της απάτης που συντελείται στα αναδρομικά των συνταξιούχων αφού σε αυτή αναφέρεται χαρακτηριστικά, πως, τα χορηγούμενα ποσά ισοδυναμούν «με τις μειώσεις των δώρων και των επικουρικών»!! Δηλαδή με τα ποσά που δεν χορηγούνται!! Ουσιαστικά, πρόκειται για ακύρωση των αποφάσεων των Ανώτατων Δικαστηρίων για συνταγματική εκτροπή και ομοίως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

*Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ Συνταξιούχος τ. ΙΚΑ ΕΤΑΜ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter