Αναδρομικά και σε διπλωματικούς υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς Α.Ε.Ν.

Πέρα από ένστολους, γιατρούς, ακαδημαϊκούς και δικαστικούς λειτουργούς, η καταβολή αναδρομικών θα αφορά διπλωματικούς υπαλλήλους του ΥΠΕΞ αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.), σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε από το ΥΠΟΙΚ.

Κατά την τροπολογία που συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο νόμου για τον «θεματικό τουρισμό», μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού και του ειδικού διδακτικού προσωπικού των Α.Ε.Ν., όπως επίσης διπλωματικοί υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών θα λάβουν αναδρομικά. Ανάλογο δικαίωμα αποκτούν μέλη του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Όπως αναγράφεται στην ειδική έκθεση της τροπολογίας, η συνολική εφάπαξ δαπάνη φτάνει τα 8,8 εκατ. ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί από πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με άρθρο της τροπολογίας επιβάλλεται συντελεστής παρακράτησης επί των αναδρομικών σε όλες τις κατηγορίες που θα τα λάβουν ύψους 20%.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.