Αναδρομικά: Μόλις 900 εκατ. στους συνταξιούχους ιδιωτικού τομέα για τις παράνομες περικοπές Κουτρουμάνη – Βρούτση

Αναδρομικά: Μόλις 900 εκατ. στους συνταξιούχους ιδιωτικού τομέα για τις παράνομες περικοπές Κουτρουμάνη – Βρούτση

Μόνο 900 εκατ. ευρώ είναι το κονδύλι του κρατικού προϋπολογισμού για τα αναδρομικά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Κατά την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία περιλαμβάνεται στη σχετική τροπολογία, «προκαλείται εφάπαξ δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 900 εκατ. ευρώ περίπου, από την άτοκη καταβολή ποσών, που αντιστοιχούν σε περικοπές – μειώσεις κύριων συντάξεων του ιδιωτικού τομέα».

Με βάση την προαναγγελία του πρωθυπουργού περί συνολικής επιβάρυνσης του προϋπολογισμού κατά 1,4 δισ. ευρώ, το ποσό που θα κατευθυνθεί στους συνταξιούχους του δημοσίου τομέα θα είναι μόλις 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, ο λόγος που δεν συμπεριλήφθηκε η πρόβλεψη και για τους συνταξιούχους του Δημοσίου αφορά την εκκρεμούσα απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Όπως προανήγγειλαν οι ίδιες πηγές, η ρύθμιση που θα προβλέπει αναδρομικά και για τους εν λόγω συνταξιούχους θα κατατεθεί το ερχόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας δήλωσε ψευδώς ότι η απόφαση του ΣτΕ αφορά μόνο τις κύριες συντάξεις, αφού είναι γνωστό τοις πάσι πως στην απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για αναδρομικά ύψους 3,9 δισ. ευρώ συμπεριλαμβάνονται τα δώρα και οι επικουρικές που πετσοκόπηκαν επί Κουτρουμάνη και Βρούτση.

Η τροπολογία:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/07/29/5f21b347825e6353c11e98a2.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter