Αναδρομικές ομολογίες της ΝΔ για την οικονομία

Αναδρομικές ομολογίες της ΝΔ για την οικονομία

Ανέβλεψε το «φως το αληθινόν» η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ομολογώντας στο προσχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε ότι την περίοδο που προηγήθηκε καταγράφηκαν σημαντικά επιτεύγματα στο μέτωπο της οικονομίας.

Έτσι στο κατατεθέν προσχέδιο περιέχονται ομολογίες που έρχονται σε σφοδρή αντίθεση με την προ ολίγων εβδομάδων ρητορική της για τις οικονομικές εξελίξεις επί ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα:

  1. Βγήκαμε από το μνημόνιο: Ομολογείται ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και αναφέρεται επί λέξει:“ Το 2019 αποτελεί για την Ελλάδα το πρώτο έτος εφαρμογής οικονομικής πολιτικής εκτός προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής από το 2009, καθώς και έτος σταδιακής μετάβασης σε μια περίοδο ευνοϊκότερων οικονομικών συνθηκών”

  2. Βελτιώθηκε η κατάσταση της οικονομίας: “Το 2018 η πραγματική κατανάλωση αυξήθηκε κατά 1,1%. Στην ενδυνάμωση της ιδιωτικής κατανάλωσης συνέβαλαν οι θετικοί ρυθμοί μεταβολής της απασχόλησης (1,7%) και του μέσου μισθού (1,3%)”

  3. Τρία χρόνια πλεόνασμα:“Το θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα διατηρήθηκε το 2018 γα τρίτο κατά σειρά έτος”

  4. Μείωση ανεργίας επί 3 χρόνια:“Αναφορικά με τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, το πρώτο εξάμηνο του 2019 η εθνικολογιστική απασχόληση αυξήθηκε κατά 2,1%, με την νέα εκτίμηση για το σύνολο του έτους να ανέρχεται σε 2,0% υποδηλώνοντας πορεία επιτάχυνσης για τρίτο διαδοχικό έτος.”

  5. Τα λεφτά γύρισαν στις τράπεζες:“Τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους παρατηρήθηκε εισροή καταθέσεων προς τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα. Η παρατηρούμενη άνοδος στις καταθέσεις οφείλεται, κατά κύριο λόγω, στην ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας.”

  6. Μειώθηκαν τα κόκκινα δάνεια:“Οι συνθήκες ρευστότητας τους τραπεζικού συστήματος βελτιώθηκαν το 2019, εν μέρει ως αποτέλεσμα της προόδου που συντελέστηκε στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων 2018-2019.”

CITIGROUP: Αντιφάσεις

Η έλλειψη δημοσιονομικής αντιστοίχισης των φοροελαφρύνσεων που περιέχονται στο προσχέδιο προϋπολογισμού με το επιδιωκόμενο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ ,επισημαίνεται σε report που εξέδωσε το CITIGROUP .Ειδικότερα αναφέρεται ότι ο προϋπολογισμός για το 2020 εξακολουθεί να στοχεύει σε πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ, ταυτόχρονα όμως ενσωματώνει μεγάλες φορολογικές ελαφρύνσεις, Όπως επισημαίνει, τα φορολογικά μέτρα του προϋπολογισμού ίσως δεν συμβαδίζουν με τη διατήρηση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter