Economist για απειλές κατά Βαξεβάνη και Documento και την κατάσταση των ΜΜΕ στην Ελλάδα

Economist για απειλές κατά Βαξεβάνη και Documento και την κατάσταση των ΜΜΕ στην Ελλάδα

Σε άρθρο-κόλαφο κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο Economist όχι μόνο την επικρίνει για τις επιδόσεις της στη διαχείριση του προσφυγικού και το (μη) σεβασμό του κράτους δικαίου στη χώρα, αλλά στηλιτεύει με τις αναφορές του ουσιαστικά το καθεστώς ασφυκτικού ελέγχου, απειλών ακόμα και δολοφονιών δημοσιογράφων που συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα κατατάσσει τη χώρα μας λίγο πάνω από χώρες όπως η Μάλτα με τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια, την Ουγγαρία του ακροδεξιού Όρμπαν αλλά και τη Βουλγαρία που την θεωρεί ως την πιο διεφθαρμένη χώρα της ΕΕ.

Είναι ενδεικτική δε η αναφορά και στο πρόσωπο του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, εκδότη της εφημερίδας Documento και των απειλών που πρόσφατα δέχτηκε κατά της ζωής του.

Αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα του Economist:

«Μόνον η Μάλτα, όπου η δολοφονία ενός δημοσιογράφου έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση, η Ουγγαρία του Βίκτορ Ορμπάν, και η Βουλγαρία, πιθανώς η πιο διεφθαρμένη χώρα της ΕΕ, κατατάσσεται κάτω από την Ελλάδα. Νωρίτερα φέτος δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ, Έλληνας δημοσιογράφος. Ο Κώστας Βαξεβάνης, ο εκδότης του Documento, μιας αριστερής εφημερίδας που έχει διερευνήσει τη διαφθορά, απαιτεί πλέον αστυνομική προστασία»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter