Αναφορά Συρμαλένιου στη Βουλή για το Sea Diamond

O Νίκος Συρμαλένιος, βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε αναφορά προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα την ακύρωση του διαγωνισμού ανέλκυσης ναυαγίου SEA DIAMOND.

Σε αυτό, διαμαρτύρονται για την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να αποστείλει έγγραφο την 16η/1/2020, με το οποίο καλείται η Δημόσια Αρχή Λιμένων «να ανακαλέσει και να ακυρώσει τον διεθνή ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό για την ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond στη Σαντορίνη, που είχε αναρτήσει η ΔΑΛ στις 9/12/2019, καθώς και οποιαδήποτε άλλη συναφή πράξη της».

Σημειώνεται ότι αναμένεται να καθαρογραφεί η 1820/2019 απόφαση του ΣτΕ, στο οποίο έχουν προσφύγει οι κάτοικοι, και σύμφωνα με την οποία δικαιώνονται αναφορικά με την ευθύνη και την αρμοδιότητα ανέλκυσης του από το Υπουργείο και τις κεντρικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα δε με το άρθρο 95, παρ.5 του ισχύοντος Συντάγματος, «η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο, όπως νόμος ορίζει».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.