Αναφορά των Financial Times στις διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές που προσελκύει ο νόμος Κρέτσου

Πηγή φωτογραφίας: Pixabay

Οι Financial Times σημειώνουν ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε έναν ελκυστικό προορισμό για τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές από το εξωτερικό, χάρη στην ώθηση που προσφέρει ο νόμος Κρέτσου ο οποίος ψηφίστηκε το 2018.

«Η Ελλάδα είναι ένα φυσικό στούντιο», αναφέρει στους FT ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, στη θητεία του οποίου ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την προσέλκυση επενδύσεων στις οπτικοακουστικές παραγωγές.

Συγκεκριμένα, το 2018, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, νομοθετήθηκε η αύξηση του ορίου ενίσχυσης των επενδυτικών σχεδίων από το 25% στο 35% του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών της παραγωγής οπτικοακουστικών παραγωγών.

«Η χώρα διαθέτει μια τεράστια ποικιλία από τοπία, μοναδικό φως για πλάνα καθώς και μια μακρά περίοδο κατά την οποία είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν εξωτερικά γυρίσματα», σημειώνει ο Λευτέρης Κρέτσος, που ξεκίνησε το συγκεκριμένο πλάνο το 2018, όπως τονίζει το αφιέρωμα των Financial Times.

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «πριν από την εφαρμογή του προγράμματος, υπήρχαν σημαντικά γραφειοκρατικά εμπόδια σε ό,τι αφορά το γύρισμα ταινιών στην Ελλάδα. Ήταν δύσκολο να πάρεις άδεια για γύρισμα, ειδικά σε γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους, με αποτέλεσμα η παραγωγή διεθνών φιλμ να είναι πολύ περιορισμένη».

Διαβάστε το αφιέρωμα των Financial Times στα αγγλικά κάνοντας κλικ εδώ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.