Αναφορά βουλευτή της ΝΔ σε Σταϊκούρα: «Ανυπόφορη η κατάσταση με τις νέες αντικειμενικές αξίες στην Ύδρα»

Αναφορά βουλευτή της ΝΔ σε Σταϊκούρα: «Ανυπόφορη η κατάσταση με τις νέες αντικειμενικές αξίες στην Ύδρα»

Αναφορά στον υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μελάς, προωθώντας στον Χρήστο Σταϊκούρα την επιστολή διαμαρτυρίας που έλαβε από τον δήμαρχο Ύδρας με φόντο τις νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων και ζητώντας να εξεταστούν τα αιτήματά του.

«Με την παρούσα επιθυμούμε να σας περιγράψουμε και να διαμαρτυρηθούμε για την πραγματικά ανυπόφορη για τους κατοίκους της Ύδρας κατάσταση, η οποία έχει δημιουργηθεί λόγω των υπερβολικά υψηλών αντικειμενικών αξιών στο νησί» σημειώνει εισαγωγικά ο δήμαρχος, Γιώργος Κουκουδάκης, και προσθέτει πως οι αγοραπωλησίες ακινήτων αλλά και ο κλάδος της οικοδομής έχουν «παγώσει», οδηγώντας στην ανεργία μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού του νησιού.

Επ΄ αυτού, ο κ. Κουκουδάκης επισημαίνει: «Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ και διαχέεται και στους λοιπούς κλάδους δραστηριοτήτων και στις οικογένειες των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μείζον κοινωνικό πρόβλημα». Τονίζει δε πως η προσέλκυση επενδύσεων στο νησί προσκρούει στις νέες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες «είναι αρκετά υψηλότερες ακόμα και από τις πλέον εμπορικές περιοχές της Αθήνας».

Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος κάνει λόγο για άδικη επιβάρυνση που προκύπτει για τα ακίνητα εμπορικής χρήσης, ενώ επικαλείται απόφαση του ΣτΕ για τα οικόπεδα χωρίς κτίσμα, η οποία «ισοπέδωσε κυριολεκτικά τις εμπορικές αξίες των εν λόγω ακινήτων».

Τούτων δοθέντων, ο Γ. Κουκουδάκης μιλά για άνιση αντιμετώπιση και ζητά από τον υπουργό τη «δραστική μείωση των αντικειμενικών αξιών στο νησί, τη μείωση των συντελεστών πολλαπλασιασμού εμπορικής χρήσης, τη θέσπιση ειδικού συντελεστή για τις περιουσίες που έχουν πληγεί από δασικό χαρακτηρισμό, από χαρακτηρισμό ως αδόμητη ζώνη Α΄ και από τη νομολογία του ΣτΕ περί αδόμητου καθώς και από ειδικό τρόπο εφαρμογής τους ώστε οι τιμές τους να ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter